İşkur, İtko ve Kosgeb'den Girişimcilere Fırsat - Son Dakika
Yerel

İşkur, İtko ve Kosgeb'den Girişimcilere Fırsat

İŞKUR Müdürlüğü, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) ve KOSGEB Güney Hizmet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla kendi iş yerini açmak isteyen girişimcilere yönelik eğitimler düzenleneceği bildirildi.

16.06.2015 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞKUR Müdürlüğü, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası (İTKO) ve KOSGEB Güney Hizmet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla kendi iş yerini açmak isteyen girişimcilere yönelik eğitimler düzenleneceği bildirildi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Terziler Odası Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecek girişimcilik kurslarına devam edip sertifika alan kursiyerler, KOSGEB'in destek kredilerinden yararlanabilecek.

İŞKUR ise kurslara devam edenlere günlük 20 lira harcırah ödeyecek. Proje kapsamında ile yıl sonuna kadar 950 kursiyere eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, proje ile istihdam yaratmayı amaçladıklarını kaydetti.

Ekonomiye yeni girişimcilerin kazandırılmasının istihdam anlamına geldiğini vurgulayan Turun, "İstihdam demek, üretimde ve mükellef sayısında artış demek. Kalkınmanın ve ekonomide sürdürülebilir refahın sağlanması ancak bu yolla sağlanabilecektir" ifadelerini  kullandı.

Kursların ilk periyodunun 15 Haziran'da başlayacağına dikkati çeken Turun, gündüz ve gece eğitimleri düzenleyeceklerini açıkladı.

İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak da İzmir'deki işsizlik oranını aşağı çekmek için çalıştıklarını kaydetti.

KOSGEB İzmir Güney Hizmeti Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ise bu tür projelere her zaman destek olduklarına işaret ederek, "Proje kapsamında eğitimi tamamlayıp projesini onaylatan girişimci adaylarına 30 bin lirası hibe, 70 bin lirası da geri dönüşümlü olmak üzere, 100 bin lira destek kredisi verilecek. Kredinin hibe olmayan kısmının geri ödemesi de işletme kurulduktan 2 yıl sonra üçer aylık eşit taksitlerle faizsiz ve komisyonsuz olarak yapılacak. İzmir'de girişimcilik projelerini etkin bir biçimde uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşkur, İtko ve Kosgeb'den Girişimcilere Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement