İşkur'un İşbaşı Eğitim Programı Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İşkur'un İşbaşı Eğitim Programı Tanıtıldı

Akyurt ilçesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın geliştirilmesi amacıyla uygulanan İşbaşı Eğitim Programı tanıtıldı.

18.02.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akyurt ilçesinde, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın geliştirilmesi amacıyla uygulanan İşbaşı Eğitim Programı tanıtıldı.

İŞKUR tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısıyla özel sektör temsilcilerin İşbaşı Eğitim Programı'nın sağladığı avantajlar anlatıldı.

İş ve Meslek Danışmanı Faruk Yanık, toplantıda yaptığı sunumda, programın özel işletmelerde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacının, işletmede verilecek eğitimle karşılanmasına dayandığını ve bu program dahilinde istihdam edilenlerin maş ve sigorta giderlerinin 1 yıl süreyle İŞKUR tarafından karşılandığını belirtti.

Programa en az iki işçi çalıştıran işletmelerin katılabildiğini dile getiren Yanık, 10 kişiden fazla çalışanı olan işletmelerin, istihdamının yüzde 10'una kadarını bu şekilde yapabileceğini kaydetti.

Bilgilendirme toplantısını Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş da takip etti.

Ayantaş, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, İşbaşı Eğitim Programı'nın işletme sahiplerinin işlerini büyütmesi, hızlandırması ve çalışanlara nitelik kazandırması açısından önemli fırsatlar sunduğunu ifade ederek, "İşveren olarak sizler işyerinizin üretimini artıracaksınız, çalışanlarınız da artacak, devamında hem Akyurt kazanacak hem siz kazanacaksınız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşkur'un İşbaşı Eğitim Programı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement