Islahiye'de Göletlerde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Islahiye'de Göletlerde Çalışmalar Sürüyor

Islahiye'de göletlerde çalışmalar sürüyorGAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 14 bin 120 dönüm tarım arazisine su sağlayacak göletlerde çalışmalar sürüyor.

14.10.2016 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Islahiye'de göletlerde çalışmalar sürüyor

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 14 bin 120 dönüm tarım arazisine su sağlayacak göletlerde çalışmalar sürüyor.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Bayraktepe Mahallesi sınırları içerisindeki 6 bin 120 dönüm alanı sulayacak olan Bayraktepe Göleti, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yesemek Açık Hava Müzesini'nde yer aldığı Yesemek Mahallesindeki 3 bin dönüm alanı sulayacak Yesemek Göleti ile 5 bin dönüm alan suya kavuşacak.

Yesemek Mahallesi Muhtarı Mustafa Güneş, inşaat çalışmaları devam eden Yesemek ve Güneş göletleri ile 8 bin dönüm tarım arazinin sulanacağını belirterek, çiftçinin en büyük girdisi olan elektrikten kurtulacağını belirtti. Güneş, su ile birlikte veriminde artacak olmasından dolayı çiftçinin memnun olduğun ifade etti.

Bayraktepe Mahallesi Muhtarı Mehmet Parlakyıldız ise, 6 bin 120 dönüm tarım arazini suya kavuşturacak olan göletin çiftçiyi heyecanlandırdığını ve çiftçinin üzerindeki en büyük kamburu olan elektrik masrafından kurtulacağını kaydetti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep),(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Islahiye'de Göletlerde Çalışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement