İslam Alimleri Yarın İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Güncel

İslam Alimleri Yarın İstanbul'da Buluşacak

İslam dünyasının alimleri, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi toplantısında buluşacak.

16.07.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan ayını bölünme, şiddet ve çatışmayla geçiren İslam dünyasının alimleri, Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısında buluşacak.

Conrad Otel'de yarın başlayacak toplantının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak, ilk gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılımcılara iftar verecek.

İslam dünyasının tarihinin en zor ramazan aylarından birini geçirmesi, huzurun hakim olması gereken bu ayda çatışma, kargaşa, isyan ve savaşlardan başını kaldıramaması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Tarihi ve dini hiçbir temeli olmayan bu kaosa 'dur' demek isteyen İslam alimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde yarın toplanacak.

"Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" adı verilen toplantıda Filistin'den Japonya'ya, Rusya'dan Somali'ye 32 ülkeden İslam alimleri katılacak.

Kaygıyla izlemek yeterli değil

İslam dünyasına çağrıda bulunulacak toplantıya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, Irak ve Suriye'de olup bitenleri sadece kaygıyla izlemenin yeterli olmayacağı vurgulandı.

İslam dünyasının alimlerine ve akil insanlarına düşen görevin çatışmanın ve şiddetin derhal durdurulmasını sağlamak olduğu belirtilen açıklamada, yapılan sağduyu çağrısı sonrasında İslam dünyasının önde gelen uleması ve akil insanlarından bu konuda geniş katılımlı bir inisiyatif oluşturulması talebinin geldiği ve bu talep üzerine toplantının yapılacağı kaydedildi.

Dolmabahçe Sarayı'nda perşembe günü başlayacak toplantının açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılımcılar için iftar verecek.

Toplantı cumartesi günü açıklanacak sonuç bildirgesinin ardından sona erecek.

Önemli isimler katılacak

"Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısına Bosna Hersek Reis-ul Uleması Hüseyin Kavazoviç, Irak Alimleri Meclis Başkanı Mahmut Abdulaziz Al- Ani, Japonya Müslümanları Birliği Başkanı Kimiaki Tokumasu, Rusya Müslümanlar Merkezi Kurulu Başmüftüsü Talgat Tajuddin, İtalya Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gianpiero Ahmed Vincenzo, Somali Din İşleri ve Evkaf Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Rıdvan Hersi Muhammed, Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş'in yanı sıra çok sayıda davetli katılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam Alimleri Yarın İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement