İslam Coğrafyasında Yaşananlar" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İslam Coğrafyasında Yaşananlar" Konferansı

İslam Coğrafyasında Yaşananlar" Konferansı

İHH Genel Başkanı Yıldırım: ''17 Aralık darbe teşebbüsünün temel nedeni çözüm süreci''

13.04.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "17 Aralık darbe teşebbüsünün temel nedeni çözüm süreci" dedi.

İHH Diyarbakır Şubesince Kaplan Düğün Salonu'nda düzenlenen "İslam Coğrafyasında Yaşananlar" konferansında konuşan Yıldırım, Halepçe'de binlerce Kürt Müslüman'ın katledildiğini belirterek, Müslümanların buna doğru dürüst ses çıkarmadığını söyledi.

"Çözüm süreci ile buradaki kan durma noktasına geldi" diyen Yıldırım, "17 Aralık darbe teşebbüsünün temel nedeni çözüm süreci. Haçlılar ve siyonistler, menfaatleri elden gittiğini görünce hemen başka yöntemle darbe girişiminde bulunarak akan kanın durmasını istemedi. Çözüm süreci, başarı ile tamamlanacak, temel hak ve özgürlüklerin tamamına Kürt kardeşlerimiz de kavuşacaktır. İHH olarak ilk gün çözüm sürecini desteklediğimizi deklare ettik" ifadesini kullandı.

"Kimsenin canına kıymayız, kıydırtmayız"

Suriye'ye yardım götüren İHH'nın tırlarıyla ilgili manipülasyon yapıldığını anlatan Yıldırım, Suriye'de Esed, IŞİD ve PYD hakimiyetindeki bölgelerde yardım dağıtmakta zorlandıklarını kaydetti.

Diyarbakır'dan ilgililere çağırda bulunduğunu dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kapıları açın, hemen bu hafta 100 tırla gidip yardım dağıtalım. BDP ve PYD'ye sesleniyorum, uluslararası kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, İHH yetkileri ile kendi yetkililerinden oluşan komisyon kuralım. Yaptığımız yardımları ve faaliyetleri yerinde beraber inceleyelim. Biz kimsenin canına kıymayız, canına kıydırtmayız. BDP ve PYD, uluslararası ilişkilerin ağında olanların sözlerine inanmayacaklarına inanıyoruz.

Üzerimize atılan bu iftiraların temizlenmesini tüm yetkililerden ve taraflardan istiyoruz ." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslam Coğrafyasında Yaşananlar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement