İslam'ın Yaygınlaşması, Birilerini Rahatsız Ediyor" - Son Dakika
Güncel

İslam'ın Yaygınlaşması, Birilerini Rahatsız Ediyor"

Diyanet Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "İslam dininin dünyada çok kabul görmesi ve özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesi, birilerini rahatsız etmektedir"

02.02.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM SÜRMENELİ - Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İslam'ın dünyada çok kabul görmesi, özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün ırkı, dini ve rengi olmadığını belirterek, "Terör nereden gelirse gelsin, her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahanesiyle inançlara, değerlere hele hele Peygamber Efendimize hakaret ve saygısızlığa da aynı şeklide karşıyız ve lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

"İslam'ın yaygınlaşması birilerini rahatsız ediyor" diyen Bayraktutar, şunları kaydetti:

"İslam dininin dünyada çok kabul görmesi ve özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesi, birilerini rahatsız etmektedir. Yani uluslararası menfaat kitlelerini, özelikle İslam ülkelerini sömüren büyük güçleri, Avrupa'yı ve Amerika'yı rahatsız etmektedir. Burada ne yapmak lazım? Ortadoğu, dünyanın en zengin bölgesidir. Türkiye, Ortadoğu bölgesine liderlik yapacak ve dünyaya yön verecek ülke konumundadır. Teknolojisiyle, gençleriyle, genç beyinleriyle geleceğin lider ülkesidir. Ne yapmak lazım? Ülkemiz uyanırsa bir de Kürtler, Türkler ve Araplar barışırsa bu emperyalist güçlerin Ortadoğu'da etkinliklerinin yanı sıra sömürü düzenleriyle planları bozulacak. Onun için Türkleri, Kürtleri ve Arapları barıştırmamak birinci provokasyondur. İkinci provokasyon, özelikle Peygamberimizle ilgili karikatürleri çizmiyor bunlar.

Norveç'te, İsveç'te ya da Fransa'da bunlar çizilerek İslam dünyası provoke ediliyor."

Bayraktutar, samimi Müslümanların provokatif eylemlere giriştiğine inanmadığını vurgulayarak, İslam düşmanlarının kendi düşünceleriyle yetiştirdikleri insanları öldürterek Müslümanları hain ve zalim göstermek için uğraştığını anlattı.

"İslam terör dini' diyerek, bunu millete dedirttirmeyi kabul etmiyorum, lanetliyorum" ifadesini kullanan Bayraktutar, "Bu, tamamen provokasyondur. Özelikle şunu çok iyi bilmeliyiz ki Türkiye'deki basının bazılarının dış bağlantıları olduğu iddia ediliyor. Eğer böyle bir şey varsa bunları kınıyorum. Siz bu ülkenin basınınız. Bu ülkenin menfaatlerini öne çıkarın. Batı'nın emperyalist güçlerini bu millete lanse etmeyin. Yoksa bu millet size değer vermeyecektir. Her zaman reddettiği gibi bugün de sizi reddedecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam'ın Yaygınlaşması, Birilerini Rahatsız Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı
    16:59 İzmir'de Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi Açıldı

    İzmir'de, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen '1923'den Günümüze Türk Silahlı Kuvvetleri Sergisi'nde, Mehmetçik'in Cumhuriyet'in ilk yıllarından bugüne kadarki 114 fotoğrafı sergilendi. Sergiyi gezen vatandaşlar, fotoğrafları inceleyerek gurur duyduklarını ifade etti. Sergi, 22 Nisan Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.

  • Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı
    16:59 Siirt'te uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

    Siirt'in Baykan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 266 gram metamfetamin ve 270 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 1 şüpheli tutuklandı.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu
    16:58 Kayseri Serbest Bölge'de Yapılan Projeler Firmalara Sunuldu

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Serbest Bölge'de hayata geçirilen projeler hakkında bölgede faaliyet gösteren firmalara sunum yaptı. Palancıoğlu, Serbest Bölge'nin daha cazip hale gelmesi için yatırımlara devam edeceklerini, doğalgaz, yağmur suyu hattı, içme suyu hattı, kanalizasyon, atık su arıtma tesisinin büyümesi gibi çalışmaları yürüttüklerini belirtti. Serbest Bölge'nin tüm yollarını açtıklarını, kilitli parke yol yapımının devam ettiğini ve birçok bitmiş veya üretime geçmek üzere olan firmanın bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yeşil serbest bölge olma hedeflerine de değinen Palancıoğlu, Kayseri Ticaret ve Sanayi odalarının başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve sanayicilere teşekkür etti.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi
    16:57 İsrail'in Gazze'ye saldırıları Eskişehir'de protesto edildi

    Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.

  • Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı
    16:57 Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum döneminden kalan borçları açıklandı

    Van'ın İpekyolu Belediyesi'nin kayyum yönetiminden kalan borçlarının 1 milyar 123 milyon 645 bin 200 lira 31 kuruş olduğu açıklandı.

  • Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var
    16:57 Salihli Belediyesi'nin 108 Milyon TL Borcu Var

    Manisa'nın Salihli ilçesi Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, belediyenin 108 milyon TL borcu olduğunu belirterek, borçla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve usulsüzlüklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.

  • Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 zanlıyı yakalamak için operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 68 sentetik ecza hapı, 0,19 gram sentetik uyuşturucu, 2 ruhsatsız tüfek ve 8 kartuş ele geçirildi. Zanlılar gözaltına alındı.

  • Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu
    16:52 Kastamonu'da fırtına binaların çatıları uçurdu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.


Advertisement