İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi - Son Dakika
Güncel

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'ni takip etmek için yerli ve yabancı 680 basın mensubunun akredite edildiği belirtildi.

14.04.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'ni takip etmek için yerli ve yabancı 680 basın mensubunun akredite edildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde "Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 30'un üzerinde ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının iştirak ettiği İİT 13. Zirvesi'ne, basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

Zirveyi izlemek için yerli ve yabancı 680 basın mensubunun akreditasyonu yapıldı. Zirve için Hilton Kongre ve Sergi Merkezi'nde 700 kişilik basın merkezi kurulurken, zirveyi yerinde takip etmek isteyen basın mensuplarına her türlü teknik altyapı desteği kesintisiz biçimde veriliyor.

Anadolu Ajansı ise zirvede "ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı" olarak görev alıyor.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü de koordinasyon görevi üstlenerek, zirvenin medya faaliyetleri yönünden sorunsuz şekilde geçmesine katkıda bulunuyor.

Yeni Şafak'tan zirveye özel yayın

Bu arada Yeni Şafak gazetesi, tarihi zirve için 38 fikir insanı, yazar ve düşünürün birer makaleyle katkı verdiği "Kaos, terör ve iç çatışmalar yerine cesaret, adalet ve kardeşlik" üst başlıklı "Yeni Şafak-Islamic Summit" adlı özel bir yayın hazırladı.

"Tarih yazın, başarabiliriz" çağrısı yapılan 104 sayfalık yayın, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandı.

İslam coğrafyasının sorunlarına çözüm önerileri sunulan yayın, zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları ile diğer katılımcılara dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement