İslam: "Türkiye'nin Yarısından Fazlasında Milletvekili Çıkaramayan Partiler Seçimin Galibi Olduğuna... - Son Dakika
Güncel

İslam: "Türkiye'nin Yarısından Fazlasında Milletvekili Çıkaramayan Partiler Seçimin Galibi Olduğuna...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ziyaretinden detaylar- Partililerden detaylar- Bakan İslam'ın konuşması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: - "Açık ara birinci parti olan, en fazla oyu alan parti seçimi kazanamadığına inanıyor ama Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili çıkaramayan partiler seçimin galibi olduğuna inanıyor, burada bir terslik var" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Açık ara birinci parti olan, en fazla oyu alan parti seçimi kazanamadığına inanıyor ama Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili çıkaramayan partiler seçimin galibi olduğuna inanıyor, burada bir terslik var" dedi.

14.06.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın ziyaretinden detaylar- Partililerden detaylar- Bakan İslam'ın konuşması Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam: - "Açık ara birinci parti olan, en fazla oyu alan parti seçimi kazanamadığına inanıyor ama Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili çıkaramayan partiler seçimin galibi olduğuna inanıyor, burada bir terslik var" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Açık ara birinci parti olan, en fazla oyu alan parti seçimi kazanamadığına inanıyor ama Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili çıkaramayan partiler seçimin galibi olduğuna inanıyor, burada bir terslik var" dedi.Partisinin Söğütlü ve Ferizli ilçe teşkilatlarını ziyaretinde konuşan İslam, 7 Haziran'da çok önemli bir dönemeçten geçtiklerini söyledi.Genel seçimde Türkiye'deki bütün güçlerle AK Parti'nin tek başına mücadele ettiğini dile getiren İslam, azımsanmayacak şekilde iyi bir sonuç aldıklarını ama buna rağmen parti teşkilatlarında seçim kaybedilmiş gibi bir hüznün ve üzüntünün olduğunu dile getirdi.İslam, AK Parti'nin seçimlerde açık ara birinci olduğunu ifade ederek, "Aramızdaki fark seçimin galibi olduğunu iddia eden partinin aldığı oy oranının iki katı. Biz yüzde 49'dan yüzde 41'e geriledik. Milletimiz bizden 9 puanı kırdı. Bize 'Bu not kırmamın sebeplerini araştır, öğren, anla ve bunları bir daha yapma. Kalbimdeki parti sensin. Seni Türkiye'nin birinci partisi ilan ediyorum' dedi" ifadesini kullandı.13 yıl süreyle iktidar olmuş bir partinin elbette birtakım kusurlarının olabileceğine dikkati çeken İslam, şunları kaydetti: "Dünyanın hiçbir memleketinde dört seçim boyunca oylarını arttırarak iktidara gelen bir iktidar partisi yoktur. Siyaset yapan partiler içerisinde iktidar olanlar yıpranırlar, oy kaybederler, muhalefet olanlar yeni bir ümit olurlar, oy kazanırlar. Türkiye'de şimdiye kadar son seçim dahil bunun tam tersi oldu. İktidarda olan ve yıpranması gereken parti sürekli seçim kazandı, Türkiye'nin birinci partisi oldu. Son seçimlerde AK Parti 5, ikinci parti 37, üçüncü parti 34, dördüncü parti ise 55 ilde milletvekili çıkaramadı. Bunların üçü de seçimin galibi olduklarını söylüyorlar. Açık ara birinci parti olan, en fazla oyu alan parti seçimi kazanamadığına inanıyor ama Türkiye'nin yarısından fazlasında milletvekili çıkaramayan partiler seçimin galibi olduğuna inanıyor, burada bir terslik var."Bakan İslam, daha sonra Karasu ve Kocaali ilçelerinde de partililerle bir araya geldi.

İslam: "Türkiye\'nin Yarısından Fazlasında Milletvekili Çıkaramayan Partiler Seçimin Galibi Olduğuna...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam: 'Türkiye'nin Yarısından Fazlasında Milletvekili Çıkaramayan Partiler Seçimin Galibi Olduğuna... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement