İslam Ülkeleri Üniversitelerinden KKTC Açılımı - Son Dakika
Güncel

İslam Ülkeleri Üniversitelerinden KKTC Açılımı

İslam Ülkeleri Üniversitelerinden KKTC Açılımı

Bülent ecevit Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği toplantısı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

22.09.2014 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bülent ecevit Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği toplantısı İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıya ilişkin açıklamayı yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Birliğin son 5 yıldır aktif ve faaliyette olan bir kuruluş olduğunu belirterek, "Biz de Türkiye olarak katkı veriyoruz. Nitekim bu katkılarımız çok önemli sonuçlara da ulaşıyor. Geçen yıl YÖK adına, Türkiye adına İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin toplantısına katılan Prof. Dr. Mahmut Özer, aynı zamanda 10 kişilik yönetim kuruluna da seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Yine bizim çabalarımızla KKTC'de yönetim kuruluna seçildi. Amacımız önümüzdeki dönemde toplantıları KKTC'de yapmak" dedi.

KIBRIS HEDEFİ

Amaçlarının Kıbrıs'ı da Uluslararası Yüksek Öğretimde bir kaliteye dahil etmek olduğunu söyleyen YÖK Başkanı Çetinsaya," Türkiye'nin Uluslararalılaşmasında, YÖK'ün Uluslararalılaşmasında kalite sürecinde önemli katkılar yapacağının inancındayım" diye konuştu.

"SADECE YÜKSEK ÖĞRETİM ÇAĞINDAKİ NÜFUSA DEĞİL 30'LU- 40'LI YAŞLARINDAKİ NÜFUSA DA EĞİTİM SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR"

Bir soru üzerine, İslam ülkelerinin en büyük probleminin küreselleşmenin getirdiği dinamikleri yakalamak konusunda yeterince çaba göstermemek olduğunu söyleyen Çetinsaya, şunları söyledi:

"Öğrencilerimizin 21. yüzyılda onları ayakta tutacak, 21. yüzyılın meseleleriyle yüzleştiklerinde üstesinden gelebilecekleri bilgi ve beceri, yeteneklerle ve yetkinliklerle donatmak herkes bunun peşinde. Ayrıca hayat boyu öğrenme fenomeni var karşımızda. Çünkü küresel ekonomi bize hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğinin, birkaç kere bildiklerimizi tekrar ve tekrar tazelememiz gerektiğini söylüyor. Şimdi bütün küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yüksek öğretim çağındaki nüfusa değil 30'lu- 40'lı yaşlarındaki nüfusa da eğitim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yüksek öğretimle tanıştırmamız ve yeni bilgiler aktarmamız gerekiyor." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İslam Ülkeleri Üniversitelerinden KKTC Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement