İslamhanelerinin Altyapı Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

İslamhanelerinin Altyapı Sorunu Çözülüyor

İslamhanelerinin Altyapı Sorunu Çözülüyor

MUĞLA (İHA) Muğla Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde bulunan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kuruluşunun ilk süreçlerinde mahallelere yaptığı ziyaretlerinin ardından verdiği sözleri yerine getiriyor.

07.01.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA (İHA) Muğla Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde bulunan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, kuruluşunun ilk süreçlerinde mahallelere yaptığı ziyaretlerinin ardından verdiği sözleri yerine getiriyor.

İl Genel Kurul toplantısını 13 Mayıs 2014 tarihinde yapan ve çalışmalarına o günden sonra hızlandıran MUSKİ, ilçe genelinde yaşanan sıkıntıları da mahalle ziyaretlerinde değerlendirdi. 2015 yılı Mart ayı içerisinde Bodrum'un İslamhaneleri Mahallesi sakinlerini ziyaret eden MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, MUSKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Ayhan Türkoğlu ile MUSKİ Bodrum Şube Müdürleri bölge halkının sıkıntılarını dinleyerek sorunun giderilmesi için söz vermişti.

"2016 YILI İÇİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR"

Verilen sözün ardından çalışmalarını ve projelerini hızlandırdıklarını belirten MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, hedeflerinin bölgede 2016 yılı içerisinde alt yapı çalışmalarına başlamak olduğunu söyledi. Bölge halkına verdikleri sözü yerine getirmek için yoğun çaba harcadıklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Yaşar, " 2015 yılı Mart ayı içerisinde bölgeye, daire başkanımız ve şube müdürlerimizle giderek yerinde inceledik. İncelemelerimizin ardından vatandaşlarımıza bölgenin sorunun çözülmesi için söz verdik. Bu sözümüzün ardında durarak 2016 yılında yapılmasını planladığımız alt yapı çalışmasının startını vermek istiyoruz" dedi.

"2018 YILINDA BİTMESİNİ PLANLIYORUZ"

İslamhaneleri Mahallesinde 2016 yılında yapılacak olan büyük proje ile bölgeyi şantiye alanına çevireceklerine işaret eden Yaşar, şunları söyledi:

"2016 yılı ile beraber Bodrum ve il genelinde 207 Milyon liralık yatırımın startını vereceğiz. İller Bankası A.Ş aracılığıyla Dünya Bankasından alınacak olan kredi için yapılan müracaatlar neticesinde Gaziantep, Malatya, Balıkesir ve Muğla illeri krediden faydalanacak. Bu yıl içerisinde kredi anlaşmalarının imzalanmasını düşünüyoruz. Bodrum'un Turgutreis ve Akyarlar Mahallelerinde yapacak olduğumuz 2 adet arıtma tesisi ile İslamhaneleri Mahallemizin de alt yapı sorununu çözmüş olacağız. Bu proje aynı zamanda Turgutreis, Akyarlar, Peksimet, İslamhaneleri, Dereköy ve Gümüşlük Mahallelerini kapsıyor. 40 Milyon Lira tutarında yapılacak olan kanalizasyon hattı çalışmamızı 2018 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamız yaklaşık 200 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattı yapımını kapsıyor"

Söz verilen sürenin ardından geçen zamanda sabırlarından dolayı İslamhaneleri ve çevre mahalle sakinlerine teşekkür eden MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, Yapılacak olan kanalizasyon hattı çalışmasının Bodrum'a yakışan bir hizmet olacağını söyledi. Bodrum'da ki bütün Atıksu Arıtma Tesislerinin en kısa sürede yenileme çalışmalarına başlanacağını da belirten Yaşar, "Başta sabırlarından dolayı bölge halkına çok teşekkür ederiz. Bodrum ilçemize yakışır bir hizmeti bölge sakinlerine sunacağız. İskan problemi olmayan, oturma ruhsatı olan evlerin en kısa sürede kanalizasyon hattını bağlayarak bölge halkının sıkıntılarını 2018 yılı sonuna kadar çözmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İslamhanelerinin Altyapı Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement