İslami STK'lardan Ortak Açıklama - Son Dakika
Güncel

İslami STK'lardan Ortak Açıklama

İslami STK\'lardan Ortak Açıklama

Aralarında Memur-Sen ve İslami sivil toplum kuruluşlarının (STK) bulunduğu STK'lar, son günlerde bölgede saldırılar ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

13.10.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapılan açıklamayı, STK'lar adına Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş okudu.

HDP yöneticilerinin çağrısıyla Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin ateş çemberi içerisine sürüklendiğine dikkat çeken Memiş, yaşanan olaylarla ülke ve bölge genelinde 37 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. 1980'li yıllardan bu yana ilk kez devlet tarafından sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini hatırlatan Memiş, güvenlik güçlerinin olaylara müdahalede yetersiz kaldığını öne sürdü.

HDP'nin siyasi bir parti olduğunu unutmaması ve bölge halkının kendisine verdiği siyasi sorumluluğu barışı tesis etmek için kullanması gerektiğini aktaran Memiş, "Her sakallıya IŞİD yaftası yapıştırılarak Müslümanları sindirme politikaları uygulayan ve özellikle örgütlü İslami yapılara yaşam hakkı tanımayan bu zihniyet, yine kaybetmiştir ve kaybetmeye mahkûmdur. Olaylarla hiçbir ilgisi olmadığı halde sadece İslami kimlikleri sebebiyle hedef olarak gösterilen dernekler ve İslami STK'lara yapılan saldırıları telin ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İslami STK'lardan Ortak Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement