İşler'den Kılıçdaroğlu'na Yemin Tepkisi - Son Dakika
Güncel

İşler'den Kılıçdaroğlu'na Yemin Tepkisi

İşler\'den Kılıçdaroğlu\'na Yemin Tepkisi

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 28 Ağustos'ta yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenine katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

22.08.2014 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 28 Ağustos'ta yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenine katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. İşler, "Milletimiz kendi iradesine saygı duymayanları ilelebet muhalefete mahkum edecektir ve mahkum da etmiştir" ifadelerini kullandı.

İşler, Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey Beldesi'nde 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın 28. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İşler, Kılıçdaroğlu'nun yemin törenine katılmayacağına ilişkin açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"2007 yılına baktığımız zaman, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün yemin törenine de katılmamışlardı. Halbuki bu seçimin bir önemi var. Bu seçim, halk tarafından ilk defa doğrudan yapılan bir cumhurbaşkanı seçimiydi. Dolayısıyla millet, iradesini doğrudan sandıkta göstermiş oldu. CHP'den, özelikle isminde de "halk' geçen bir partiden ve onun liderinden, halkın iradesine, milletin iradesine saygı beklerdik ama maalesef her seferinde kaybettikleri için bir türlü bu kazananların da konumu hazmedemiyorlar. Milletimiz kendi iradesine saygı duymayanları ilelebet muhalefete mahkum edecektir ve mahkum da etmiştir."

-"BAŞARABİLİYORSA YAPSIN"-

İşler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın miting yapacağı illerde MHP'nin de miting yapacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine "Başarabiliyorsa yapsın, diyorum. Onların Sivas'tan öteye gidemediklerini de biliyoruz. Cumhurbaşkanımız 81 ili de gezecek. Eğer oralarda da mitingler yapabiliyorlarsa memnun oluruz. Onlar da Türkiye partisi haline gelir. Bu şekilde Cumhurbaşkanımızla girmiş oldukları rekabette de belki olumlu bir gelişme kaydedilmiş olur ve Türkiye partisi olma yolunda ilerlemiş olurlar" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İşler'den Kılıçdaroğlu'na Yemin Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement