İşler: "Herkes sussa da biz susmayacağız" - - Son Dakika
Güncel

İşler: "Herkes sussa da biz susmayacağız" -

İşler: "Herkes sussa da biz susmayacağız" -

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Herkes sussa da biz susmayacağız. Nerede bir zulüm varsa o zulme karşı da sesimizi Allah'ın izniyle yükselteceğiz" dedi.

20.07.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Herkes sussa da biz susmayacağız. Nerede bir zulüm varsa o zulme karşı da sesimizi Allah'ın izniyle yükselteceğiz" dedi.

Muş Müftülüğü tarafından Erzurum yolu üzerinde inşa edilecek Yatılı Kur'an Kursunun temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı İşler, yaptığı konuşmada, binanın Kur'an-ı Kerim'i okuyan ve anlayan nesiller yetişmesine vesile olacağını söyledi.

Kur'an kursu binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden İşler, Ortadoğu'da yaşanan olaylara değindi.

İşler, ramazan ayında olunmasına rağmen İslam dünyasında insanları üzen olayların yaşandığına dikkati çekerek, Suriye ve Irak'ta yıllardır süren çatışma ve iç savaşların halen devam ettiğini anımsattı.

Bölgede çok fazla can kaybı yaşandığını ve trajedinin yaşanmaya devam ettiğini anlatan İşler, şöyle konuştu:

"Ramazan ayında, son 12-13 gündür Filistin'de, İsrail tarafından Gazzeli kardeşlerimize bombalar yağdırılıyor. Orada masum sivil kardeşlerimiz, kundaktaki bebekler, top oynayan çocuklar, kadınlar ve yaşlılar maalesef bu bombalara maruz kalarak ölüyor. İsrail sistematik bir şekilde katliam yapıyor. Son saldırılarda 40'dan fazla Filistinli maalesef katledildi. Gazze'ye herhangi bir yardım girmesine de müsaade edilmiyor. Gazze'deki gıda ihtiyacı, ilaç ihtiyacı had safhada. Onlar da birkaç güne kadar tükenecek durumda. Dünyanın gözü önünde Gazze'de katliam yaşanıyor, adeta bir soykırım yaşanıyor ve Gazze yıllardır abluka altında. Oraya birtakım şeylerin girmesine müsaade edilmiyor.

Türkiye olarak Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını şart koştuk. Sadece özür dilemek yetmez, sadece Mavi Marmara'da kaybettiğimiz canlar için tazminat ödemek yetmez. Aynı zamanda Filistin'deki mazlum insanlara uygulanan bu ablukanın da kaldırılması gerekir demiştik. Filistin meselesiyle Türkiye olarak birinci elden ilgileniyoruz. Adeta Filistin de Türkiye'nin milli bir meselesi haline geldi."

-"Batı sessiz kalıyor"

Birleşmiş Milletler'in (BM) İsrail'in saldırıları karşısında kör, sağır ve dilsiz kaldığına işaret eden İşler, "Bizi en çok üzen ise İslam dünyasındaki devletlerin bu olaya kör, sağır ve sessiz kalmasıdır" ifadesini kullandı.

İşler, Türkiye'nin geçmişte mazlumların yanında yer aldığı gibi bugün de mazlumların yanında bulunduğuna değinerek, "Herkesin susmasına aldırış etmeden zulme karşı sesimizi yükselteceğiz. Herkes sussa da biz susmayacağız. Nerede bir zulüm varsa o zulme karşı da sesimizi Allah'ın izniyle yükselteceğiz" diye konuştu.

-Çözüm süreci

"Türkiye'nin huzurunu, barışını bozmak isteyenler var, buna fırsat vermememiz lazım" diyen İşler, şunları kaydetti:

"Bu coğrafyada çok kan aktı. Bu ülke 30 sene terörden çok çekti. En çok da bu coğrafyada sizler çektiniz. Bu coğrafyanın evlatları toprağa düştü. 40 binin üzerinde gencimiz, insanımız öldü. Kazanan kim? Hepimiz kaybettik. Ekonomik olarak, insani olarak kaybettik, başkaları kazandı. Bizim birlik ve beraberliğimize kastedildi."

Çözüm süreciyle birlikte silahların sustuğunu ve kardeşliği ilelebet daim kılmak için gerekli adımların atıldığını vurgulayan İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü biz geçmişte İstiklal mücadelesini de birlikte omuz omuza yaptık. Çanakkale'de de birlikte savaştık. Dolayısıyla biz sadece bugün kardeş değiliz. Geçmişte de kardeştik. Aynı dinin mensuplarıyız, aynı kültürü teneffüs ediyoruz. Aynı coğrafya ve aynı tarihi paylaşıyoruz. Dolayısıyla bu birlik ve beraberliğimizi sağladığımız müddetçe Türkiye büyüyüp, gelişip, kalkındığı zaman, ilerlediği zaman, bütün İslam coğrafyasının gözü kulağı da bizde olacak.

Bizden yardım ve medet ummaktalar. Onlara da yardım elimizi, dostluk elimizi, kardeşlik elimizi uzatabilmemiz için ne yapıp edip Türkiye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirmemiz lazım. Türkiye'yi 2023 hedeflerine hızlı bir şekilde ulaştırmamız lazım. Bunu sağladığımız zaman Allah'ın izniyle hem kendi derdimize derman olacağız hem de çevremizdeki coğrafyalardaki mazlumlara yardımcı olacağız. İşte bunu sağlayacak fikirler, bu duygu ve düşünceleri sağlayacak müesseseler de bugün temelini attığımız bu müesseselerdir. Burada İslam kardeşliği, Kur'an ve doğru bir sünnet anlayışı öğretilecek. Bunlar sağlandığı zaman Allah'ın izniyle İslam dünyasındaki pek çok sorun da giderilmiş olacak."

- Güroymak'ta incelemelerde bulundu

Konuşmasının ardından Vali Vedat Büyükersoy ile butona basarak Kur'an kursunun temeline il harcı döken Başbakan Yardımcısı İşler, karayoluyla Bitlis'in Güroymak ilçesine gitti.

Güroymak'ta Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve diğer yetkililer tarafından karşılanan İşler, Erentepe Mahallesi'nde yaşayan Bitlisli kanaat önderlerinden Şeyh Nurettin Mutlu'yu divanında ziyaret etti.

Mutlu ile bir süre basına kapalı görüşme yapan İşler, Bediüzzaman Said Nursi'nin eğitim gördüğü medrese ile Şeyh Abdurrahman-ı Tağ-ı türbesini gezerek, talebelerin halen eğitim gördüğü medreseyi inceledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşler: 'Herkes sussa da biz susmayacağız' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement