İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri Paneli - Son Dakika
Yerel

İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri Paneli

İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri Paneli

Dicle Üniversitesi ile AB Bilgi Merkezleri işbirliğiyle 'İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri' adlı panel gerçekleştirildi.

23.05.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AB Bilgi Merkezleri işbirliğiyle düzenlenen 'İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri' adlı panel gerçekleştirildi. Panele, birçok STK, Sanayici, İşadamları ve çok sayıda öğrenci ilgi gösterdi.

Ortadoğu İnşaat Fuarı bünyesinde, işletmelerin her zaman ihtiyaç duydukları "risk analizi ve dış pazarlara açılma" konusunda gerçekleştirilen panelin katılımcılarına teşekkür eden Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Başkan Yardımcısı Mesut Altın, paneli Dünya gazetesi ve Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

İhracat yapmanın, riski dağıtmak anlamına geldiğini dile getiren Altın, dış pazarlara açılmanın, işletmecileri tek bir noktaya bağımlı olmaktan kurtardığını ve herhangi bir pazarda oluşacak olumsuzluklardan kendisini korumasına yardımcı olduğunu dile belirtti.

Daha sonra DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Pervane moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Dünya Gazetesi Yazarı Şefik Ergönül, 'İşletmelerde risk analizi' başlığında birer sunum yaparken, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri uzmanı Ahmet Buldum, 'İhracat destekleri ve yurtdışı fuar destekleri' konusunda ve Dicle Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü hocalarından Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zincirkıran Diyarbakır sanayi işletmelerinin sorunları ve çözüm önerileri konusunda birer sunum gerçekleştirdi.
Panel soru, cevap bölümü ile tamamlandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İşletmelerde Risk Analizi ve İhracat Destekleri Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement