İsmail Acar: Zeytinyağı Fiyatları Artmaya Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

İsmail Acar: Zeytinyağı Fiyatları Artmaya Devam Edecek

İsmail Acar: Zeytinyağı Fiyatları Artmaya Devam Edecek

Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki S.S. 94 Nolu Ortaklar Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Acar, bu yılki yağışlarla birlikte önümüzdeki yıl üründe yüzde 30'luk bir artış beklediklerini söyledi.

20.04.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki S.S. 94 Nolu Ortaklar Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Acar, bu yılki yağışlarla birlikte önümüzdeki yıl üründe yüzde 30'luk bir artış beklediklerini söyledi. Ancak geçen yıl yağa olan ihtiyacın fiyatları şişirdiğini belirten Acar, önümüzdeki günlerde artışın süreceği kanısında olduklarını kaydetti.

Bölgenin en büyük kooperatiflerinden birisi olarak bilinen S.S. 94 Nolu Ortaklar Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı İsmail Acar, başta zeytinyağı sektörünün dikkatini çekecek açıklamalar yaptı. Bu yılki yağmurlardan dolayı geçen yıla oranla yüzde 30 daha fazla ürün elde edeceklerini söyleyen Acar; en kaliteli, karakterli zeytin ve zeytinyağının Ege Bölgesi'nde üretildiğini de vurguladı.

Zeytinyağı fiyatlarının artma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyen Acar, "Geçen yıl ürünün olmaması piyasalarda zeytinyağı eksikliğine neden oldu. Bu da bu yıl zeytinyağı fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Yağa olan ihtiyaç fiyatları da şişirdi. Her şeye rağmen Tariş olarak bu yıl 130 ton civarında zeytinyağı elde ettik. Fiyatların bu şekilde olması tabii ki çiftçiler açısından çok iyi algılanıyor. Çünkü çiftçi ürününü daha iyi fiyatlarla satmak istiyor. Tariş olarak yıllardan beri ilk defa bu fiyatlarla zeytinyağı alımı yaptık. Tariş olarak bu yıl 3 milyon kilo zeytin sıkımı yaptık. Bu zeytin tamamıyla ortakların zeytinidir. Bu zeytinlerden çıkan zeytinyağını da birliğimizin açıkladığı fiyatlardan alabiliyoruz. 0.3 dizem zeytinyağını 10 lira 10 kuruştan almamız gerekirken, piyasanın şişkin olmasından dolayı 11 lira 50 kuruş veya 12 liraya kadar zeytinyağı fiyatı piyasada dolaştı. Fiyatlar bundan sonraki günlerde daha da artacağı kanısındayız. Zaten şu an piyasada kilosu 15 liraya kadar çıktı" diye konuştu.

YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLENİYOR

Bu yıl yağan yağışların özelikle zeytin ağaçlarına büyük fayda sağlayacağını ifade eden İsmail Acar, "Yağışlar bu yıl çok iyiydi. İklim koşullarından dolayı gelecek yıl daha fazla ürün alabiliriz. Bu yıl 3 milyon kilo zeytin sıktık, gelecek yıl bu yağışlardan dolayı yüzde 30 daha artacaktır ve bu rakam 4 milyon 500 bin kiloya kadar çıkacağını bekliyoruz. Zeytin üretimi Ege bölgesine has bir üründür. Kalite anlamında da en iyi zeytin bu bölgede yetişiyor. Zeytinyağının kalitesi ve özellikleri fiyatını da yükseltiyor. Herkes zeytinyağını kullanır diye düşünüyorum. Çünkü sağlık açısından bakıldığında da çok faydalıdır. Çiftçiler kooperatiflerine daha çok sahip çıksınlar" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsmail Acar: Zeytinyağı Fiyatları Artmaya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement