İsmail Akçay'dan Şampiyon Olmak İsteyenlere Öğüt - Son Dakika
Yerel

İsmail Akçay'dan Şampiyon Olmak İsteyenlere Öğüt

İsmail Akçay\'dan Şampiyon Olmak İsteyenlere Öğüt

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 8. Kez düzenlenecek olan İsmail Akçay Sokak Koşusu teknik toplantısında konuşan Olimpiyat 4.’sü İsmail Akçay şampiyon olmak isteyenlere öğütler vererek başarısını düzenli ve programlı olarak çalışarak sağladığını söyledi.

03.09.2016 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 8. Kez düzenlenecek olan İsmail Akçay Sokak Koşusu teknik toplantısında konuşan Olimpiyat 4.'sü İsmail Akçay şampiyon olmak isteyenlere öğütler vererek başarısını düzenli ve programlı olarak çalışarak sağladığını söyledi.

Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 8. Kez düzenlenecek olan İsmail Akçay Sokak Koşusu teknik toplantısına Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Atıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Atletizm Federasyon Temsilcisi Necdet Ayaz, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Necati Çeteci, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adem Özalp ve çok sayıda sporcu katıldı. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptığı konuşmada " Sizleri Altıeylülümüz de Balıkesirmizde ağırlamaktan onu duyuyoruz. İsmail Akçay ağabey gerçekten atletizm denilince ilk akla gelen isim. Efsane atlet 1972 yılında 100 yılın atleti seçilmiş kendisiyle bir hemşerimiz olarak gurur duyuyoruz. Onun ismini taşıyan yol koşusunun bu yıl 8.si düzenleniyor. Bizden önce 5 defa yapılmış ama öyle bir noktaya gelmiş ki, hakikaten ismine yakışır olmaktan çıkmış, neredeyse sürdürülür mü sürdürülemez mi değerlendirilmesi yapılırken, Balıkesir Büyükşehir oldu merkezde 2 belediye oldu. Birisi Karesi kuruluştan Osmanlı'dan ismini alıyor, Bizde Balıkesir'in kurtuluş gününden Altıeylül'den ismimizi alıyoruz. Yerel yönetimler belediyeler olarak ne yapabiliriz dedik ve bu yol koşusunun mutlaka canlandırılması lazım. Yüzyılın atleti seçilen İsmail Akçay ağabeyimizin ismine yakışır şekilde olması lazım diyerek kolları sıvadık. 2 yıldan beri büyük gayret ve özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yıllarca göğsünde ay yıldızlı bayrağı temsil etmiş, dünyada onu göklere çekebilmek için yarışmış bir ağabeyimizin ismine yakışır şekilde koşular yapmak için gayret ediyoruz, Atletizm Federasyonu da tabii ki işin başında.

İnsanların sağlığındayken de onore edilmesi gerektiğini belirten Başkan Kafaoğlu " Genelde biz Türk milleti olarak insanlar hayattan geçtikten sonra kıymetini biliyoruz. Onlar hayattayken de en güzel şeyleri yapıp onların görmesini sağlamak lazım. Adına bir park yapılmış ama o parkta yürüyüş parkı yoktu. Bizde o parka yürüyüş parkuru yaparak İsmail Akçay'ın birde heykelini diktik. Spora emek vermiş ve tam 181 defa Milli formayı giymiş. Biz kendisine değer ve önem veriyoruz. Altıeylül ilçemizde sporculara ve atletizme hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Geçen sene 185 atlet katılmış bu sene ise 312 kişi müracaat etmiş rekora doğru gidiyoruz inşallah. Ben katılımlarınız için teşekkür ediyorum durmak yok koşmaya devam diyorum, koşamasak da İsmail ağabeyimizin sözü yürümeye devam diyorum" şeklinde konuştu.

Onları sırtımda taşırım

Efsane atlet İsmail Akçay ise " Bu organizasyonu üstlenen Altıeylül Belediyesi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü çok teşekkür ederim. Ben ne para ne pul hiçbir şey düşünmedim. Gittiğim yerlerde tek bayrağımı önde götürmeyi düşündüm. 7'den 70'mi bütün Türk halkına saygım sonsuz. Herkesi sever sayarım ama 2 gurup var onları sırtımda taşırım. Bir bu vatan için canını vermiş şehit ve gaziler, şu Türk bayrağını Türkiye'de demiyorum Türkiye'de herkes elinde dolaşıyor yurt dışında dalgalandırmış kişiler var, onların kulu kölesi olurum sırtımda taşırım. Herkes şampiyon olur tek bir yolu var devamlı düzenli, planlı programlı hakkıyla çalışan eninde sonunda Allah görüyor karşılığını verir" dedi.

Benim için yeteneksiz kabiliyetsiz demişler

Düzenlenen bir panelde kendisiyle ilgili bir anıyıda paylaşan Akçay " Marmara Üniversitesinde bir panel düzenlemişler bayan dekanı anlattı bana. Benim için demişler ki gelmiş geçmiş atletlerin içerisinde en yeteneksiz en kabiliyetsiz İsmail Akçay'dır demişler katılıyorum. Gerçekten kabiliyetsizdim. Fakat demişler en büyük başarıyı İsmail Akçay elde etti neye borçlu birisi el kaldırarak ben biliyorum efendim demiş. İnsan üstü çalışmasına borçlu demiş" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İsmail Akçay'dan Şampiyon Olmak İsteyenlere Öğüt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement