İsmail Akkol'un Şehit Ettiği Askerin Annesi: "Oğluma Gideceğim, Müjdeyi Vereceğim" - Son Dakika
Güncel

İsmail Akkol'un Şehit Ettiği Askerin Annesi: "Oğluma Gideceğim, Müjdeyi Vereceğim"

Sabancı suikastçısı DHKP-C üyesi İsmail Akkol’un şehit ettiği asker Tarkan Yağcı’nın annesi Zahide Yağcı, Akkol’un yakalanmasıyla yüreğine su serpildiğini belirterek, “Oğluma gideceğim müjdeyi vereceğim. 20 sene o boşuna nefes almış, o topluma layık değil ki” dedi.

05.02.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı suikastçısı DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un şehit ettiği asker Tarkan Yağcı'nın annesi Zahide Yağcı, Akkol'un yakalanmasıyla yüreğine su serpildiğini belirterek, "Oğluma gideceğim müjdeyi vereceğim. 20 sene o boşuna nefes almış, o topluma layık değil ki" dedi.

Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol ve Mustafa Duyar Sabancı suikastından 5 ay önce 28 Eylül 1995'te İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde nöbet tutan askerler Savaş Serdar Öztürk ve Tarkan Yağcı'yı şehit etmişti. Sabancı suikastçısı DHKP-C üyesi İsmail Akkol'un yakalanarak tutuklanmasının ardından kurşun yağmuruna tutularak şehit edilen Tarkan Yağcı'nın annesi 70 yaşındaki Zahide Yağcı, rahat bir nefes aldı. Evinin duvarına astığı oğlunun fotoğrafını okşayan şehit annesi Yağcı, Akkol'un yakalandığı haberini oğluna vermek için Edirnekapı şehitliği'ne gideceğini söyledi.

"YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA DERDİMİZ, ACIMIZ UNUTULMUYOR"

Akkol'un yakalanmasıyla yüreğine su serpildiğini belirten Zahide Yağcı, "Yüreğimize su serpildi. Ama derdimiz, acımız unutulmuyor. Büyüklerimiz ona cezasını versin. Allah'a havale ettim. Gözüm kuru bir bardak çay almadım 20 yılda. Hep gözü yaşlı çay içtim. Edirnekapı'sı yolu geldim- gittim oğlumun yanına" dedi.

"OĞLUMA GİDECEĞİM MÜJDEYİ VERECEĞİM"

İsmail Akkol'un topluma layık olmadığını söyleyen şehit annesi Yağcı, "Şimdi gideyim onlara müjde ki vereyim tetikçiler yakalanmış. Oğluma gideceğim müjdeyi vereceğim. 20 sene o boşuna nefes almış, o topluma layık değil ki. Kim bilir nice anneleri ağlatacaktı? Kim bilir neler yapacaktı? Anne hiç oğlunu bırakır mı. Kabri de aynı oğlum gibi. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Benim oğlum vatan uğruna, namus uğruna gitmiş. Ben yandım başka anneler yanmasın. Başka anneler ağlamasın" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsmail Akkol'un Şehit Ettiği Askerin Annesi: 'Oğluma Gideceğim, Müjdeyi Vereceğim' - Son Dakika


Advertisement