İsmail Balaban Kırkpınar Altın Kemerini Aldı - Son Dakika
Spor

İsmail Balaban Kırkpınar Altın Kemerini Aldı

İsmail Balaban Kırkpınar Altın Kemerini Aldı

652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yasaklı madde kullandığı için Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz'ün geri alınan altın kemeri, düzenlenen törenle finalde yendiği rakibi 26 yaşındaki İsmail Balaban'a verildi.

01.11.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yasaklı madde kullandığı için Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz'ün geri alınan altın kemeri, düzenlenen törenle finalde yendiği rakibi 26 yaşındaki İsmail Balaban'a verildi.

Daha önce 650 ve 651'inci Kırkpınar Güreşleri'nden sonra bu yıl 652'ncisi düzenlenen güreşlerde de başpehlivan olduğundan altın kemerin sürekli sahibi olmaya hak kazanan Ali Gürbüz'de yasaklı madde çıktığı tespit edildi. Altın kemer, yüzden geçen hafta Edirne Belediyesi görevlilerince geri alınmıştı.

Finalde Ali Gürbüz'e yenilen Antalya Konyaaltı Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban, bugün Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Edirne'ye geldi ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret etti.

ER MEYDANINDA TÖREN

Ziyaretin ardından Sedefçi ve Böcek ile birlikte Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na giden İsmail Balaban, davul ve zurna ekibinin çaldığı marşlarla karşılandı. Soyunma odasında diz kapağında yırtık bulunan kısmetini giyen Balaban, çayıra geldi ve birincilik kürsüsüne çıkarak Sedefçi ve Böcek'den altın kemerini aldı.

BURUK SEVİNÇ

651'nci Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde başaltında üçüncü olduğu için bu yıl başpehlivanlık kategorisinde güreşip altın kemeri takan İsmail Balaban, buruk bir sevin yaşadığını söyledi. Balaban, şunları söyledi:

"Tam anlamıyla mutlu sayılmam. Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Yağlı güreş adına üzücü bir olay. Gönül isterdi ki er meydanında o gün o anda kemeri kuşanmak. Nasip böyleymiş. Birinci olduğum için buruk bir mutluluk var. Önümüzdeki seneler için fazla çalışarak kemerin 3 sene sahibi olarak ebedi sahibi olmak istiyorum. Er meydanında doping çıkmasına üzüldüm. Ata sporumuzda böyle bir şeyin olması üzücü. Önümüzdeki yıllarda inşallah böyle şeylerde karşılaşmayız. Ata sporumuza böyle bir şey yakışmıyor. Geçtiğimiz yıl başaltında 3'üncü olmuş, bu yılda çok çalışarak final oynamıştım. Şu an birinciyim. Seneye de hedefim birinci olmak."

Kırkpınar'da doping gibi üzücü bir olayın meydana geldiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Sedefçi ise şöyle konuştu:

"Maalesef Kırkpınar tarihinde ilk olan bir olay meydana geldi. Ebediyen altın kemerin sahibi olan pehlivan kardeşimizde dopingi çıktı. Keşke bu buruk tören olmasaydı. Hayat devam ediyor Ali Gürbüz kardeşime geçmiş olsun diyorum. 2 sene çabuk geçer ve meydana döner ve hakkıysa hakkını geri alır. Yönetmelik gereği dopingli çıkan güreşçinin ödülü geri alındığı için kemeri de geri aldık. Çok genç ve yiğit bir kardeşimize altın kemeri verdik. İnşallah altın kemerin ebedi sahibi olmaya hak eder."

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek Böcek ise, güreşçisi İsmail Balaban ile gurur duyduğunu söyledi. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İsmail Balaban Kırkpınar Altın Kemerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement