İsmail Beşikçi Vakfı Şubesi Diyarbakır`da Açıldı - Son Dakika
Güncel

İsmail Beşikçi Vakfı Şubesi Diyarbakır`da Açıldı

İsmail Beşikçi Vakfı Şubesi Diyarbakır`da Açıldı

Kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek üzere 2012 yılında İstanbul'da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) ilk şubesini Diyarbakır'da açtı.

25.11.2014 00:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültürel, bilimsel ve sosyal alanlarda çalışmalar yürütmek üzere 2012 yılında İstanbul'da kurulan İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) ilk şubesini Diyarbakır'da açtı. Adına kurulan vakfın şube açılışına sosyolog -yazar İsmail Beşikçi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Kürt-Pen Başkanı Şeyhmuz Sefer ile Kayapınar Belediyesi eş başkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını Vakıf Başkanı İbrahim Gürbüz yaptı. İsmail Beşikçi'nin doğum günü olan 7 Ocak 2012'de, Beşikçi'yi yaşarken yaşatmak amacıyla vakfı kurduklarını belirten Gürbüz, Hewlêr'de de bir şube açmayı düşündüklerini belirttiği vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Beşikçi düşüncesi artık Beşikçi'yi aştı. Bu özgürlükçü fikriyat tüm Kürdistan'a yayıldı" diyen Gürbüz, vakfın Kürdistani bir duruşu olduğunu, bu yüzden de kimi çevrelerin rahatsızlık duyması yüzünden dolaylı ya da dolaysız olarak tehditler aldıklarını dile getirdi. Kürt halkı üzerindeki baskılara da dikkat çeken Gürbüz, "Beşikçi bir ekol, bir milli okuldur. Ve bu milli okula tüm Kürtler sahip çıkmalıdır" dedi.

Beşikçi: Resmi ideolojiyle mücadele etmek gerekir

İsmail Beşikçi ise, son yıllarda Kürt ve Kürdistan ile ilgili dünya çapında kapsamlı çalışmalar olduğunu ve bu çalışmaların sevindirici olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. 1960'lı yıllarda Kürt ve Kürdistan kelimelerinin yasaklı olduğunu hatırlatan Beşikçi, "Bugün çok fiili gelişmeler var. Tabi bunun için büyük bedeller ödendi. 30 yılı aşkın bir gerilla mücadelesi, bizi bugünlere getirdi. Bu mücadelede ciddi bir sonuç alınamadıysa bu gerillanın eksikliği değildir, bu devletin katılığıdır. Devletin katılığı, resmi ideolojisine karşı ciddi bir mücadele geliştirmek ve bu resmi ideolojiyi geriletmek gerekir. Bu vakıf da bu amaca hizmet edecektir" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, vakfın şubesinin Diyarbakır'da açılmış olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından, sosyolog Yazar Beşikçi, kendi kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel İsmail Beşikçi Vakfı Şubesi Diyarbakır`da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement