İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödülleri - Son Dakika
Yerel

İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödülleri

Bartın'da "İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödül Töreni düzenlenecek.

31.10.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın'da  "İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları" Ödül Töreni düzenlenecek.

Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soyadı Kırım'daki Gaspıra şehrinden gelen, Rus İmparatorluğu'nda Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür reformu ve modernleşme ihtiyacını tasvir eden entelektüel İsmail Gaspıralı'nın vefatının 100. yılı dolayısıyla UNESCO'nun 2014'ü "İsmail Bey Gaspıralı Yılı" olarak duyurduğunu anımsattı.

Kendilerinin de dernek olarak Gaspıralı'yı anmak, hakkında farkındalık yaratmak ve adına etkinlik yapmayı uygun bulduklarını ifade eden Yavuzaslan, şöyle konuştu:

"Düşüncelerini 1883'te kurduğu ve 1918'e kadar varlığını sürdüren Tercüman adlı gazetesiyle yayan Gaspıralı, hayatı boyunca "dilde, fikirde, işte birlik" şiarı etrafında yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Türk dünyasında aydınlanma hareketini başlatmış ve sağlam temeller üzerinde ilerlemesinin fikri altyapısını oluşturmuştur. UNESCO'nun bu yılı İsmail Bey Gaspıralı Yılı ilan etmesi nedeniyle uluslararası düzeyde ödül töreni düzenledik. Ödül programına jüri özel ödülüne layık görülen KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katılacak. Yine Kırım Türklerinin efsanevi lideri Musfata Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salili ile Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da gelecek."

Yavuzaslan, 1 Kasım Cumartesi günü Bartın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, AA Kerkük Muhabiri Ali Mükerrem Kasapoğlu'nun da yılın ajans muhabiri ödülünü alacağını belirterek, gazeteciliğe ve Türk dünyasına katkı sağlayan birçok kişi ve kuruluşun da ödüle layık görüldüğünü sözlerine ekledi. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsmail Gaspıralı Bey Gazetecilik ve İnsan Hakları' Ödülleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement