İsmail Hakkı Musa, MİT Müsteşarlığına Atandı - Son Dakika
Güncel

İsmail Hakkı Musa, MİT Müsteşarlığına Atandı

Hakan Fidan, Çözüm Süreci Toplantısı'na son kez MİT Müsteşarı sıfatıyla katılırken yerine vekaletten eski büyükelçi İsmail Hakkı Musa getirildi.

10.02.2015 17:02  Güncelleme: 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı görevine İsmail Hakkı Musa getirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı atamanın ardından Musa, vekaleten Mit Müsteşarlığı görevini yürütecek.

Öte yandan bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığındaki Çözüm Süreci Toplantısı'na Hakan Fidan, son kez MİT Müsteşarı sıfatıyla katıldı.

HAKAN FİDAN 16:30'DA TOPLANTIDAN AYRILDI

Toplantıda bir de sürpriz yaşandı. MİT Müsteşarlığı görevi saat 17:00'da dolan Hakan Fidan, saat 16:30'da toplantıdan ayrıldı.

İŞTE TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER

Toplantıya katılan diğer isimler ise şöyle: Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ve Hatem Ete.

ARINÇ, DERVİŞOĞLUNU İSTEMİŞTİ

Toplantıya katılan isimlerden en dikkat çekeni de Muhammed Dervişoğlu oldu. Hatırlanacağı üzere Dervişoğlu, Bülent Arınç tarafından MİT Müsteşarlığı görevi için gündeme getirilmişti.

İSMAİL HAKKI MUSA KİMDİR?

1960 yılında Trabzon'un Araklı İlçesi Dağbaşı köyünde doğdu. Evli, iki çocuklu olan İsmail Hakkı Musa orta ve yüksek okul eğitimini yurt dışında tamamladı. Büyükelçi İsmail Hakkı Musa Fransızca ve İngilizce biliyor.

Eğitimi:

- 1987- Nancy II Üniversitesi- Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi, Siyasi İktisat Bölümü mezunu

- 1988- Nancy II Üniversitesi, Yüksek Lisans.

- 2001-2008- Aynı üniversitede Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku alanında doktora.
Tez konusu: Sosyal Haklar ve AB'nin Anayasallaşma Süreci.

Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın 1000. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Onur Madalyası verilen İsmail Hakkı Musa meslek hayatında sırasıyla bir çok önemli görevi yürüttü.

Kariyeri:


İsmail Hakkı Musa, MİT Müsteşarlığına Atandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İsmail Hakkı Musa, MİT Müsteşarlığına Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • muro: türk nedemek türk diye bir ırkmı var 2 141 Yanıtla
  • börte: Adam tambir cia gibi geldi bana. Türkiyede nezaman bulunmuş acaba. 3 3 Yanıtla
  • HAYIR AKSİNE;: MUSA'NIN HAKKI İSMAİL'E VERİLMELİDİR. . . ! ÇÜNKÜ İSMAİL İN SOYUNDAN VE EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED S. A. V. CEDDİNE DAYANAN NUFUZA İSABET EDECEK OLAN MEHDİ A. S. IN DIR HAKKI HAYIR! MUSA'NIN HAKKI GÖKLERDEDİR FAKAT İSMAİL'İN HAKKI 2 KALDI BİRİ DÜNYA DA ( HENÜZ GERÇEKLEŞMEDİ) 2. Sİ İSE CENNET İ ALA DIR. 3 0 Yanıtla
  • Erciyes: Bu erdogan cok uyanik tc yi sildi supurdu satmadik yer birakmadi suc bu gelenlere kalacak rte guneydogu haric her yeri 20 30 yillina satti guneydoguda pkk dedegimiz serefsizler oralari sattirmadi inceleyin okuyun arastirin vesalam 0 0 Yanıtla

Advertisement