İsmail Kahraman: Tayyip Bey'e AK Parti İsmini Ben Önerdim - Son Dakika
Güncel

İsmail Kahraman: Tayyip Bey'e AK Parti İsmini Ben Önerdim

İsmail Kahraman: Tayyip Bey\'e AK Parti İsmini Ben Önerdim

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İsmail Kahraman, "Tayyip Bey, partinin ismini YAP koyacaktı. Adalet ve Kalkınma'yı ben önerdim. Neticede AK Parti ismi bana aittir" dedi.

20.11.2015 13:35  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tanınmış Rizelilerin hayat hikayelerinden kesitlere yer verilen 'Rize'nin Yüzü' adlı kitapta, AK Parti'nin TBMM Başkan adayı gösterdiği İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman'ın geniş ve ilginç hayat hikayesinden bölümler de yer aldı. Kitapta yer alan anılarda, partiye isim verilmesi çalışmaları sırasında 'YAP-Yeniden Atılım Partisi' ismi önerisine AK Parti ismi ile karşı çıktığını belirten İsmail Kahraman, "Neticede AK Parti ismi bana aittir." dedi.

Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar'ın önceki yıl kaleme aldığı ve aralarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz gibi 100 Rizelinin kısa yaşam öykülerinin anlatıldığı, 'Rize'nin Yüzü' adlı kitapta, İsmail Kahraman'ın anıları da yer aldı.

"AK PARTİ İSMİ BANA AİTTİR"

Kitapta, İsmail Kahraman'ın AK Parti'nin kuruluş dönemine ilişkin anıları ayrıntılarda yer aldı. Partinin adının AK Parti olmasını kendisinin önerdiğini anlatan İsmail Kahraman'ın kitapta şu ifadeleri yer aldı: "Tayyip Bey'e, 'Adalet ve Kalkınma güzel bir isim. Bir kuş iki kanatla uçar. Bunu koyalım' dedim. Aklında bir başka isim vardı, teklif edilmişti: 'YAP-Yeniden Atılım Partisi'. 'YAP diye aksiyon var, 'Yeniden atılım' çıkışı var' demişti. 'Bakın, ak, beyazlık, aklık var' diye yanıt vermiştim. Neticede AK Parti ismi bana aittir."

Öte yandan Erdoğan, milli görüş hareketinden gelen İsmail Kahraman'a "ağabey" diye hitap ediyor.

"YEMEKTE BÜYÜK KİŞİ YOKSA HESABI ÖDE"

Kitapta, Yunan ordusunun Kıbrıs'a asker çıkarması sonrasında 160 arkadaşıyla Yunan sınırına dayanan gönüllü askerlerden biri olan İsmail Kahraman'ın ayrıca post modern darbe ile iktidardan uzaklaştırılan Refah-Yol hükümetinde Kültür Bakanlığı yaptığı döneme ilişkin bilgiler aktarıldı.



Babasının kendisine "Yemekli bir toplantıda senden büyük bir kişi yoksa hesabı öde" öğüdünü 'Rize'nin Yüzü' kitabında anlatan Kahraman' ın bu öğüdü hiç unutmadığı, kendisinden yaşlı da olsa hesabı kimselere ödetmediği kaydedildi.

Milli Türk Talebe Birliği başkanlığı yaptığı döneme de kitapta yer verilen İsmail Kahraman'ın, ayin yapmaya kalkışanlara karşı arkadaşlarıyla birlikte Ayasofya'da ilk namaz kılan kişi olduğu da belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsmail Kahraman: Tayyip Bey'e AK Parti İsmini Ben Önerdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Doğrucu Davut: Siz hepiniz Din kisvesi altında Milletin inancını sömürerek bu dünya için çalışıyorsunuz. Hepiniz badem bıyıklı değilmisiniz. 3 5 Yanıtla
  • Doğrucu Davut: İsmi size ait olsa ne olur. Temizliğin adını da batırdınız.Ak dediniz kara çıktınız beyefendi. İsim babalığıyla övünüyorsunuz ama Yüce Rabbim herşeyi gören ve işitendir. Hukuksuzlukla bu Ülkeyi ve Milleti ne hale getirdiniz. Bunu vebali üzerinizde dir ve çok ağırdır. 4 2 Yanıtla Senarist: Millet ne hale gelmis ki halk gayet memnun hayatindan. Nedir bu felaket tellalligi. Hazim sorunu var yanilmiyorsam. Bir kasa soda al sabah ogle aksam yemeklerden sonra mutlaka ic. 2 2 Senarist: Ak dediniz kara ciktiniz cumlesi de Chp nin secim sarkisi ba kadar belli etmeseydin kendini belki biraz inandirici olurdun. Objektif degilsin cunki. Tipik Halk tv seyircisi Baris Yarkadas izleyicisi Chp secmeni. 1 2
  • Obama: Ne YAPak. 4 0 Yanıtla
  • DÜŞÜNMEK LAZIM : sen insan değil sin bugüne kadar akan müslüman kanının vampirisin 2 1 Yanıtla
  • Senarist: ISKI skandali yolsuzluguyla tarihe gecmis, genel baskanlari esini birakmis milletvekilinin uzerinde yakalanmis partinin secmenleri cikmislar burda Ak Partiye saldiriyorlarya ne kadar komik olduklarinin farkinda degiller. 1 1 Yanıtla sami: ülkeeyi satıyor körmüsün yobaz 2 0
  • alp: ak degil akp 1 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement