İsmail Kartal'dan Futbolcularına Dört Emir! - Son Dakika
Spor

İsmail Kartal'dan Futbolcularına Dört Emir!

İsmail Kartal, şampiyonluk yolunda zaafa uğramamak için oyunculara dört anahtar kural koydu.

18.02.2015 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig’de 20. hafta itibarıyla geçen sezonun 2 puan üzerinde bir performans ortaya koyan F.Bahçe’de teknik direktörü İsmail Kartal, takımın form durumunu koruması için 4 konuda tebdir aldı. Kartal, futbolcuların fiziksel durumunu koruma, iyi dinlenmelerini sağlama, doğru beslenme ve psikolojik sağlıkları için çeşitli kurallar koydu. Kartal, oyunculardan koyduğu kurallara harfiyet uyulması için talimatlar verdi. İşte Kartal’ın 4. yıldızı getirmek için belirlediği 4 anahtar:

1- Fiziksel performans korunacak

Kartal, takımının şu anki fiziksel performansından memnun. Oyuncularının bu performansı koruması için sürekli testler yapıyor ve fiziki olarak düşüş gösteren oyuncularına özel çalışmalar yaptırıyor. Kartal, oyuncularına fiziksel seviyeyi sezon sonuna kadar korumalarını önemle vurguladı.

2- Antrenmandan sonra gitmek yasak

Kartal, bazı oyuncuların duş dahi almadan tesislerden koşturarak ayrılmasından rahatsız olunca dinlenme şartı koydu. Bu durumun fiziksel performansı olumsuz etkilediği kaydeden Kartal, önemli mazereti olmayan futbolculara tesislerde 1.5 saat dinlenmeleri veya masaj şartı koydu.

3- Beslenmeye dikkat

İsmail Kartal, milli takımla da çalışan bir diyetisyeni Samandıra’ya getirtti. Futbolculardan kan örnekleri alınıp buna göre eksik olan besinler tespit edildi ve gerekli olan beslenme programı uygulanmaya başlandı. Kartal, bu programla güçlü kalan futbolcularının performansının artacağını düşünüyor.

4- Psikolojik destek

Oynamadığı için, ailevi sıkıntılar nedeniyle veya iyi performans gösteremediği için mutsuz olan oyuncuları olabileceğini düşünen Kartal, psikolojik desteği de eksik etmiyor. Kartal, menajer Hasan Çetinkaya ile oyuncularla tek tek görüşerek psikolojilerinin iyi durumda olmasına çabalıyor.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İsmail Kartal'dan Futbolcularına Dört Emir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement