Fenerbahçe Baskı, Beşiktaş Tek Forvet İle Galibiyet Peşinde - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe Baskı, Beşiktaş Tek Forvet İle Galibiyet Peşinde

Fenerbahçe Baskı, Beşiktaş Tek Forvet İle Galibiyet Peşinde

İsmail Kartal'a göre Beşiktaş'ı yıkmanın anahtarı önde baskı ve orta sahanın kontrolünü ele almaktan geçiyor. Beşiktaş'ta ise tek forvet galibiyetin anahtarı...

22.03.2015 08:44  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş maçı belki de Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda kaderini belirleyecek. İsmail Kartal ve ekibi, sezonun bu en kritik mücadelesi öncesi rakibi analiz etmek için gece gündüz çalıştı. Son olarak Beşiktaş'ın Club Brugge'e 3-1 yenildiği maçı yardımcılarıyla birlikte analiz eden Kartal, derbide 3 puanı getirecek oyun planını belirledi. İsmail Kartal'ın önceliği derbide orta saha üstünlüğünü ele almak. Bunun için ileri uçta görev yapacak oyunculardan rakibe sürekli pres yapmasını isteyecek Kartal, Beşiktaş'ın oyun kurmasına olanak vermeyecek.

TOPAL'LA KESECEK

Fenerbahçe tam saha presle Beşiktaş'ı bunaltacak. Başarılı çalıştırıcı, Siyah-Beyazlılar'ı yıkmak için ise kanatları kullanacak. Sarı-Lacivertliler hafta boyunca kanat organizasyonları üzerine çalıştı. Kartal oyuncularından kaptıkları topları hızla kanatlara göndermelerini ve bu şekilde gol aramalarını istedi. Beşiktaş'ın hızlı ataklarının önüne Mehmet Topal'ın kademeye girmesiyle durdurmayı planlayan tecrübeli çalıştırıcı, Demba Ba'yı da Bruno Alves'le kontrol etmeye çalışacak.

"KAZANMAK ZORUNDAYIZ"

İsmail Kartal, derbide zaferden başka bir şey düşünmüyor. Kartal, mücadeleyle ilgili olarak, "Bizim bu sezon oynayacağımız en önemli karşılaşma, kazanmaktan başka çaremiz yok. Rakibimizin 4 puan gerisindeyiz. Bu farkın daha fazla açılmasını istemiyoruz. Seyircimizin desteği ile derbi maçını kazanıp, yarışa ortak olacağız" ifadelerini kullandı.

İSMAİL KARTAL'IN KARNESİ

İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin başında ezeli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı şu ana kadar 4 maça çıktı. Sarı-Kırmızılılar önünde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alan Kartal, bu akşamki rakibi Siyah-Beyazlılar'la ise 1 kez karşılaştı. O mücadelede de Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etmişti.

KARTAL'DA ŞİFRE: TEK FORVET

Öte yandan, Avrupa'ya veda eden Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, Fenerbahçe derbisinin taktiğini oluşturdu. Rakibin orta alandaki üstünlüğüne son vermek isteyen Kara Kartal, tek forvet sahaya çıkıp, bu bölgeyi kalabalık tutacak.

Göbekte Emre sıkı markajda tutulacak, kanatlardan etkili çıkan Caner ve Gökhan'ın önü kapatılacak. Solda Olcay Şahan ve sağda da Gökhan Töre, top rakipteyken savunmaya yardıma gelecek. Defansın arkasına atılacak uzun paslarda ise başta Demba Ba olmak üzere Töre, Olcay ve Sosa, gol fırsatları yakalamaya çalışacaklar. Orta alanda Atiba ve Veli Kavlak'ı beraber oynatmayı planlayacak Bilic, bu ikiliden, defansın arkasına top sekmesini engellemeye çalışacak.

BRUGGE'DEN DERS ALDI

Duran toplarda boy avantajı sebebiyle Ba, takımına destek verecek. Fenerbahçe kalesinde kullanılacak olan kornerler ya da tehlikeli serbest vuruşlarda ise stoperler Ersan Gülüm ile Pedro Franco, pozisyon bulmaya çalışacak. Club Brugge mücadelesinden ders alan Hırvat hoca, atılacak paslarda son derece dikkatli olunmasını ve riskten kaçınılmasını istiyor. Brugge önünde büyük efor sarf eden Kara Kartal, topu da en az kendisi kadar koşturma stratejisini uygulayacak.

"YÜREĞİMİZİ KOYALIM"

Teknik direktör Slaven Bilic, Club Brugge maçının etkisinden takımını kurtarmaya çalışırken, "Avrupa dönüşlerimiz sıkıntılı oluyor. İlk maçta rakibimize Olimpiyat'ta yenildik, bu kez biz onları evlerinde yenebiliriz. Fenerbahçe'nin ne kadar iyi oyunculara sahip olduğunu biliyoruz. İki takımın da eksileri ve artıları ortada. Yüreğimizi ortaya koyup, zirvede kalmayı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kulla ndı.

DERBİDE YÜZÜ GÜLMÜYOR

Kara Kartal'da Slaven Bilic, takımın başındaki ikinci sezonunda özellikle derbilerde büyük şanssızlık yaşıyor. Bilic, şu ana kadar şampiyonluk yolunda yarıştığı rakiplerine karşı henüz galibiyetle tanışamadı. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye üstünlük kuramayan Bilic, Sarı-Lacivertliler önünde daha önceki 3 lig maçında 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçe Baskı, Beşiktaş Tek Forvet İle Galibiyet Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • murat: bjkta kaleci cenk kadrodan cıkartılmış neden acaba düşünun sakatlığı varmış sözde tolga hata yapsada demesınler nıye tolgaya koydu kaleye cenk sakkattı baska kımse yoktu gibisinden 2 0 Yanıtla
  • malesef beşiktaşli: bjk puan alması da mucıze gibi bişey gecen fb 10 kişi kalmiştı biliç takımı geriye cekınce ne oldu görduk ne olduğunu bu necıp sevdası en sonunda biliçi kovdurcak barı adamı bölgesınde oynat o kadar sevıysun verem ettın bizi biliç kadar futbol bilgsi olmayan bir hoca görmedim sadece taraftara oynuyor sezon baslamadan dedğim gibi bu lig gecen seneki gibi biter yine göreceksınız 1 0 Yanıtla

Advertisement