İSMEK ve İŞKUR İş Birliği ile Okul Projesi - Son Dakika
Güncel

İSMEK ve İŞKUR İş Birliği ile Okul Projesi

İSMEK ve İŞKUR İş Birliği ile Okul Projesi

Organize Perakendeciler Eleman Açıklarını Kapatmak için İSMEK'le Beraber Okul Kurdu.

11.09.2015 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Perakende sektöründe ihtiyaç duyulan elemanların yetiştirilmesi için temel basamak görevini üstlenecek İSMEK Perakende Okulu; Satış Danışmanı, Satış Görevlisi, Reyon Görevlisi, Depo Görevlisi, Teknoloji Marketi Satış Danışmanı, Market Satış Danışmanı (Et, Balık, Şarküteri, Manav, Pastane) ve Mağaza Elemanı ana başlıklarındaki programlarıyla eğitimlere başlayacak.

Eğitim süreleri branşlara göre 72 saat ile 248 saat arasında değişim gösteriyor. İşbaşı Eğitimi staj süreleri ise GPD ve KMD üyesi işyerleri ile İŞKUR tarafından adayla görüşülerek belirleniyor.

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, projenin önemini şu sözleriyle ortaya koyuyor:

" Türkiye'nin en önemli konularından biri işsizlik, organize perakendenin en önemli sorunlarından biri de eleman sıkıntısı. Bu iki sorunun çözümü için dernek olarak istihdam yaratmaya yönelik eğitim projelere odaklanıyoruz. Bu bağlamda ilk okulumuz olan İSMEK Perakende Okulu Mecidiyeköy'deki binasında 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü eğitimlere başlıyor."

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise sektörün gücünü ön plana koyarak, istihdam açığını çözmek için firmaların ve çalışanlarının birlikte gelişmesi fikrine vurgu yapıyor.

"Üyelerimiz 24.000 satış noktasında 245.000 kişiyi istihdam ediyor. Ülkemizin her köşesine ulaşabilmek için mağaza açmaya ve istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Günde 15 milyon tüketiciye daha kaliteli ve hesaplı ürünleri ulaştırırken, bizi temsil eden çalışanlarımız en büyük kaynağımız. Bu kaynağımızı ne kadar eğitebilirsek başarımız da o derece artacaktır."

Perakende Okulu Sponsorlarla Döşendi

GPD ve KMD'nin birlikte yürüttüğü Eğitim ve İstihdam Çalışma Grubunun çalışmalarıyla şekillenen ve hayata geçen proje, derneklere üye firmaların sponsorlukları ve destekleri ile tamamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi olan İSMEK tarafından İstanbul'un en merkezi noktalarından biri olan Mecidiyeköy'de tahsis edilen okulun tadilatı, iç düzenlenmesi, mobilya ve tüm gereçleri proje sponsorları tarafından karşılandı.

İSMEK Perakende Okulu, projeye ilk anından itibaren destek veren dernek üyeleri arasında sınıf sponsorları olarak CarrefourSA, CHEP, IFCO, MİGROS, REAL, VESTEL ve WATSONS; destekleyici sponsorlar arasında BİM, BİMEKS, KOÇTAŞ, METRO, IKEA ve TeknoSA var.

Perakende Okulu'na Kayıt Online

İSMEK Perakende Okulu'nda eğitim alarak perakende sektörünün önde gelen firmalarında iş imkânı yakalamak isteyen katılımcıların 18 yaşını doldurmuş ve en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Kayıt olabilmek için adayların, internet ortamındaki ön kayıt işlemi www.ismek.org adresinden tamamlayıp ardından da İSMEK Mecidiyeköy Kurs Merkezi'ne şahsen başvurarak kesin kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İSMEK ve İŞKUR İş Birliği ile Okul Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement