İsmet Berkan'dan 'Kabataş' İtirafı - Son Dakika
Güncel

İsmet Berkan'dan 'Kabataş' İtirafı

İsmet Berkan\'dan \'Kabataş\' İtirafı

Kabataş'ta türbanlı bir kadına şiddet uygulandığı iddia edilen görüntüleri gördüğünü söyleyen gazeteci İsmet Berkan, hata yaptığını kabul etti.

24.06.2014 12:43  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı olayları sırasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına belden yukarısı çıplak, deri eldivenli eylemciler tarafından taciz edilerek dövüldüğü iddia eden isimlerden olan gazeteci İsmet Berkan, hata yaptığını itiraf etti. Başbakn Tayyip Erdoğan ve bazı medya kurumlarının iddiasına, "Evet, görüntüleri gördüm" sözleriyle destek vermişti. Ancak Kanal D'de yayınlanan görüntülerde, böyle bir olayın olmadığı ortaya çıkmıştı. İsmet Berkan bugün, "Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri" açıklamasında bulundu.

"BENİM HIYARLIĞIM, ATMAMALIYDIM"

T24'e konuşan İsmet Berkan, "Hata yaptığımın farkına vardım. Teyit etmeden böyle bir şey dememeliydim. Benim Twitter'ı yanlış anlamamdan da kaynaklanan bir şeydi. Daha fazla detaylara girip yine bu tartışmanın içine girmek istemiyorum. Ne olduysa oldu, ben geçtim orayı çoktan. Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri" ifadelerini kullandı.

SİZ İZLEDİNİZ Mİ SORUSUNA "EVET" DEMİŞTİ

İsmet Berkan, iddianın Star gazetesi tarafından ortaya atılıp Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da sahiplenilmesi sonrasında Twitter'dan "Çok ama çok acı bir öykü... Maaleseef gerçek. Mobese görüntüleri dahil pek çok şey var. Savunulur tarafı olmayan bir olay..." diye yazmış "Siz izlediniz mi?" sorusuna da "Evet" cevabını vermişti.

BENİM AÇIMDAN HATAYDI

Olaya dair görüntüler daha sonra Kanal D'de yayınlanmış, "üzeri çıplak ve deri eldivenli" eylemciler bir tarafa, bahsi geçen tacizin izi de görülmemişti. Berkan, söyleşisinde "savunulur tarafı olmayan bir olay" tweetini o görüntüler için attığını teyit edip "Daha sonra Kanal D'nin yayınladığı görüntüler için demiştim. Ama şimdi detay tartışmasına girmek de, kendimi savunmak da istemiyorum. Hataydı benim açımdan." açıklamasında bulundu.

TEYİT ETMEDEN BÖYLE BİR ŞEY DEMEMELİYDİM

Berkan, "Kanal D'nin yayımladığı görüntüleri izlerken siz orada bir olayın olduğunu mu düşündünüz" sorusuna da şu cevabı verdi: "Hata yaptığımın farkına vardım. Teyit etmeden böyle bir şey dememeliydim. Benim Twitter'ı yanlış anlamamdan da kaynaklanan bir şeydi. Daha fazla detaylara girip yine bu tartışmanın içine girmek istemiyorum. Ne olduysa oldu, ben geçtim orayı çoktan."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel İsmet Berkan'dan 'Kabataş' İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • SEROMONİ: BUN LARIN TGÜM HAYATI YALAN DOLAN AMA SORUN BUNLARDA DEĞİL BUNLARI KÖRÜ KÖRÜNE DESTEKLEYEN KOYUNLARDA.. 53 4 Yanıtla
  • ekoeko: başbakanın söylediği 'görüntüler var, camide içki içldi' iddası da o caminin imamı tarafından doğrulanmamıştı :). ama bi tane hüloğğğ çıkar, inadına akp der gene :))). 50 2 Yanıtla ck: inadına akp:)) 0 0 meeeeeeeeeeeeeeeeee: hülöğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ inadına akp 0 0 ekoeko: aha :) 0 0
  • korku belası: AKP YALAKALARI YORUM YAPSANIZA HADI HERYERE SALLAMAYI BILIYONUZ BUNADA SALLAYIN 52 0 Yanıtla
  • aflatoxin: Ne çirkin adamlarsınız o gün gündemi meşgul ettiniz mazlumu oynadınız bugün pişkin pişkin devam ediyosunuz hayatınıza gerçek oraya çıkınca polemiğe girmek istemiyorum ama benim hıyarlığım diyerek çekiliyosunuz kenara.hepiniz hıyarsınız 44 0 Yanıtla
  • sivridil: İste 12 yildir bütün siyasetiniz bunların üzerine kurulu 38 0 Yanıtla
  • Mete: Kabataşta başbakanın anlattığı gibi birşey olmadığı gibi ayrıca camide içki falanda içilmemiştir..Bunlar delilleri ile ispatlanmış ve başbakanın yalan söylediği ortaya çıkmıştır..Ama akp li troller hala kendilerini bu masal ainandırmaktadırlar.. 32 3 Yanıtla
  • GEÇTİ: HEM GÖRDÜM,HEM GÖRMEDİM!GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ AHIRA. 28 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement