İso Başkanı Bahçıvan, Tahran'da - Son Dakika
Güncel

İso Başkanı Bahçıvan, Tahran'da

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Resepsiyona katılanlar Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in konuşma yapması Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Türkiye ile İran arasındaki yakınlık avantajının ekonomik ve ticari olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

30.04.2016 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Resepsiyona katılanlar

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'in konuşma yapması Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, Türkiye ile İran arasındaki yakınlık avantajının ekonomik ve ticari olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkent Tahran'daki elçilik rezidansında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve 65 kişilik İSO heyetine verdiği resepsiyonda konuşan Tekin, "Türkiye ve İran bölgenin iki önemli ülkesidir. İki ülke arasında birçok ortaklıklarımız var. Komşuluk ilişkilerimiz ve yakınlığımız var." ifadelerini kullandı.

Tekin, "İran'la birçok kültürel ortaklıklarımız var. Dil bağımız var. Ülkenin büyük bir bölümüyle aynı dili konuşuyoruz. Türkiye ve İran arasındaki yakınlık avantajımızı ekonomik ve ticaret olarak değerlendirmeliyiz. Bu anlayışla biz ilişkilerimizi sürdürmek istiyoruz. Buradaki temaslarınız için büyükelçiliğimiz size her türlü desteği verecektir. Büyükelçilik olarak sizlerin hizmetindeyiz." şeklinde konuştu.

Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İran'la ilişkilerimizde son dönemde bir durgunluk yaşıyorduk. Ambargolar döneminde kimse İran'a gelmezken Türkiye, İran'ın yanındaydı. Buradan ayrılmıyorduk. Gelip gidiyorduk. Karşılıklı ziyaretlerimiz vardı. Geçen yaz nükleer anlaşma ilan edildi. Ocak ayında uygulamaya girdi. Bir anda İran, bütün dünyadan, Batı'dan, Asya'dan üst düzey heyetlerin, özellikle iş odaklı heyetlerin akınına uğradı ama bu ortamda Türkiye'den gelen heyetlerimiz azaldı. Bir süre olmadı. Bu da ilginç bir çelişkiydi. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 4-5 Mart'ta İran'a resmi ziyarette bulundu.

İso Başkanı Bahçıvan, Tahran\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İso Başkanı Bahçıvan, Tahran'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement