İso Çevre Ödülleri'nde Birincilik Vestel Twinjet'in - Son Dakika
Güncel

İso Çevre Ödülleri'nde Birincilik Vestel Twinjet'in

İso Çevre Ödülleri\'nde Birincilik Vestel Twinjet\'in

Vestel'in enerji tasarrufu şampiyonu Twinjet çamaşır makinesi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Çevre Ödülleri'nde birinci oldu.

01.02.2013 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vestel'in enerji tasarrufu şampiyonu Twinjet çamaşır makinesi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Çevre Ödülleri'nde birinci oldu.

Vestel açıklamasına göre, A enerji sınıfına kıyasla yüzde 50 daha fazla enerji tasarrufu sunan Vestel Twinjet, "enerji verimliliği en yüksek ürün" seçildi.

Twinjet'in, Vestel'in doğal kaynak kullanımının azaltılmasına verdiği önemin bir sonucu olduğunu ifade eden Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Çamaşır makinelerinde harcanan elektrik enerjisini ve su miktarını minimum seviyelere çekmek üzere uzun yıllar süren çalışmalar yaptık. Vestel mühendislerinin geliştirdiği Twinjet teknolojisi ile elektrik ve su tüketiminde akredite laboratuvar testleriyle de doğrulanan rekor tasarruf oranına, dünyada teknolojinin eriştiği son noktaya ulaştık" dedi.

-"Twinjet'le Keban Barajı'nın ürettiği enerjinin yüzde 40'ı kadar tasarruf mümkün"-

Türkiye'de bugün kullanımda olan yaklaşık 14 milyon 500 bin adet çamaşır makinesi olduğunu ve Vestel Twinjet'in yılda 167 kWh elektrik tasarrufu sağladığını aktaran Erdoğan, şunları aktardı:

"Ülkemizdeki tüm çamaşır makineleri bugün Vestel Twinjet'le değişse, bir yılda sağlanacak 2 milyar 400 milyon kWh elektrik tasarrufu 1 milyon kişilik bir şehrin yıllık enerji tüketimini karşılıyor. Bu rakam aynı zamanda Keban Barajı'nın bir yıllık üretim kapasitesinin yüzde 40'ına eşit."

Su tasarrufu konusunda da Vestel Twinjet'in birinci sırada yer aldığina dikkati çeken Erdoğan, "Türkiye'de kullanımda olan çamaşır makinelerinin ortalama 8 kg yıkama kapasitesine ve A enerji sınıfına sahip oldukları varsayılırsa, 14 milyon 500 bin makinenin Vestel Twinjet'le değiştirilmesi durumunda yılda 28 milyon 700 bin ton, yani 11 bin olimpik havuz dolusu sudan tasarruf sağlanıyor. Bu rakam, 350 bin nüfusluk bir kentin yıllık su tüketimine eşit" diye konuştu.

Muhabir: Ahmet Hacıfazlıoğlu

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İso Çevre Ödülleri'nde Birincilik Vestel Twinjet'in - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement