İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması - Son Dakika
Yerel

İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, İspanya'nın Marbella kentinde boğulan iki öğrenci ve bir öğretmenin okulunda anma töreni yapıldı.

15.04.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, İspanya'nın Marbella kentinde boğulan iki öğrenci ve bir öğretmenin okulunda anma töreni yapıldı.

Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesinin bahçesindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Atik Ekin, törende yaptığı konuşmada, heyetin İspanya'ya, Avrupa Birliğince desteklenen "Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Beceriler Kazandırma Projesi" için gittiğini söyledi.

Olayda yitirdikleri iki öğrenci ve bir öğretmeni asla unutmayacaklarını vurgulayan Ekin, şunları kaydetti:

"Marbella kenti de üç günlük yas ilan ederek acımızı paylaşmıştır. Bu arada o olaydan sağ kurtulan öğrencimiz Hurşit Özbay ile ilgili İspanya'dan iyi haberler var. Kendisinin görüntüsünü çekmişler. Görüntülerde çok sağlıklı ve konuşulanlara cevap veriyor. Bu, bizi biraz olsun mutlu etti. Aynı grupla giden diğer öğrencilerimiz bu gece okullarına dönecek, aileleri de kendilerini karşılayacak. İsteyen moral izni olarak ailesinin yanına gidecek."

Daha sonra Gelibolu Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim okutulup hayatını kaybedenler için dua edildi.

Törende bazı öğrenciler, Gelibolu Kaymakamı Oktay Çağatay ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'a sarılarak ağladı.

Çağatay, söz konusu olay nedeniyle ilçede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iptal edildiğini, sadece tek okulda resmi tören gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İspanya'da 3 Türk'ün Boğulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement