Real Madrid'e Gol Atan Arda'nın Hayali Gerçekleşti - Son Dakika
Spor

Real Madrid'e Gol Atan Arda'nın Hayali Gerçekleşti

Real Madrid\'e Gol Atan Arda\'nın Hayali Gerçekleşti

3 yıl önce İspanyol basınına konuşan Arda Turan, en büyük hayalinin 'Vicente Calderon Stadı'nda Real Madrid'e gol atıp, galip gelmek' olduğunu söylemişti.

14.09.2014 01:03  Güncelleme: 09:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 3. haftasında deplasmanda Real Madrid'i 2-1 yenen Atletico Madrid'de galibiyet golünü atan Arda Turan, maçın yıldızı oldu.

ARDA GALİBİYETİ GETİRDİ

Bu sezon yaşadığı sakatlık sorunu yüzünden ilk defa La Liga'da forma giyen ve 61. dakikada Gabi'nin yerine oyuna giren Arda, 76. dakikada attığı güzel golle Atletico'nun maçı 2-1 kazanmasını sağladı.

"EN BÜYÜK HAYALİMDİ"

'Atletico Madrid'in 50 bini aşan seyircisi var ve çok kaliteli bir takımı var. Bu savaşın içinde olabiliriz, belki her türlü sürprizi yapabiliriz. Ben buna inanıyorum. Real Madrid'e gol atıp, burada maçı kazanmak... En büyük hayalim o.' 3 yıl önce Galatasaray'dan ayrılıp Atletico Madrid'e transfer olan Arda Turan, İspanyol basınına en büyük hayalinin 'Vicente Calderon Stadı'nda Real Madrid'e gol atıp, galip gelmek' olduğunu söylemişti.

"ARDA VE GRIEZMANN FARK ETTİRDİ"

Maç sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atletico Madridli futbolculardan Tiago, "Sahaya Arda ve Griezmann girmesi hemen fark ettirdi. Arda, rahat ve mükemmel kalitesi olan bir futbolcu. Ama hepimiz hep birlikte yüzde 100'ü vererek oynadığımızda bu tür galibiyetler geliyor" dedi.

"TARİHİ GALİBİYET ALDIK"

Godin de "Arda ve Griezmann ile rahat kazandık. Onlarla topa daha çok sahip olup, oyunumuz daha kolaylaştı" diyerek, "tarihi bir galibiyet aldıklarını" savundu.

"ARDA, OYUNA GİRDİĞİNDE ARADIĞIMIZI BULDUK"

Bu arada cezası dolayısıyla maçı tribünden izleyen Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone de maç sonrası basın toplantısında, taktik olarak bugün çok iyi oynadıklarını söyledi. Simeone, "Bizim gücümüz sahadaki çalışkanlığımızda. İkinci yarı Arda oyuna girdiğinde aradığımızı bulduk" dedi.

TARİHTE BİR İLK

Ligin çok uzun bir maraton ve Real Madrid galibiyetinin Atletico taraftarı için önemli olduğunu bildiğini kaydeden Simeone, "Yanlış bilmiyorsam tarihimizde ilk defa arka arkaya iki kez lig maçlarında Bernabeu'da kazanıyoruz. Ama bizim lig mücadelemizde söylemimiz bu maçla değişecek değil. Hemen bu maçı unutmalıyız" ifadelerini kullandı.

REAL'DE KRİZ BAŞLADI

Öte yandan İspanyol spor medyası, internet sitelerinde yaptığı yorumlarda, Real Madrid'in 3 maçta 2 yenilgi alarak lige kötü bir başlangıç yaptığı yazılarak, "Türk futbolcunun golüyle yenilen yaralı bir Real Madrid'de ilk kriz başladı" denildi.

İSPANYOLLAR, ARDA'YI ÖVDÜ

Marca, As, El Mundo Deportivo, El Pais, El Mundo gibi gazeteler, "Arda ve Griezman girdi Atletico değişti" değerlendirmesini yaparken, "Atletico, oynamaya karar verdiğinde Bernabeu'da kazanıyor" ifadesi kullanıldı.

Arda'nın mükemmel bir gol attığının altını çizen As gazetesi, "Arda yönetiyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Real Madrid'e Gol Atan Arda'nın Hayali Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • aziz yıldırım fenerbahçe başkanı: türkiye maçında nerdeydin kendini bu maça sakladın demi kurnaz 18 11 Yanıtla gürkan: belliki milli maçı izlememişsin?milli maçta sahada 11 kötü oynayan futbolcu, başımızda sorunu çözemeyen bir teknik adam vardı. kötü oynayan takıma messiyi koysan ne yazar. cevabı sen düşün eminim bulabilirsin. 0 0
  • süleyman keser: milli maçta neden oynamıyorlar 8 6 Yanıtla
  • Fatih Bey: Futbolda adalet sağlansaydı eski milli takım ruhunu yakalayabilirdik. Ama kimse tescilli şikecilerle çalışmak istemiyor. İsteseler bile onlarla aynı safta olmak istemiyor. Dolayısıyla takım oyunu hikâye. . . 5 4 Yanıtla
  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı
    14:36 Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı

    Yunanistan Süper Lig'inde şampiyonluk mücadelesi veren Panathikos, şampiyon olamasa da teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etme kararı aldı. Tecrübeli teknik adam ile başkan Giannis Alafouzos bir araya gelerek önümüzdeki sezonun planlamasına başladı.

  • Beşiktaş'ın efsane başkanı Hakkı Yeten anıldı
    14:12 Beşiktaş'ın efsane başkanı Hakkı Yeten anıldı

    Beşiktaş'ın 'Baba' lakaplı eski başkanı ve efsane futbolcu Hakkı Yeten, vefatının 35. yıl dönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında dualarla anıldı. Anma törenine Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, yönetim kurulu üyeleri, Yeten'in ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

  • Ağrı'da görev yapan Sungurlu nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu hayatını kaybetti
    14:12 Ağrı'da görev yapan Sungurlu nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu hayatını kaybetti

    Ağrı'nın Doğubeyazıt Hudut Birliği'nde görev yapan Sungurlu nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu (24), vefat etti. Bodruoğlu'nun cenazesi doğum yeri olan Sungurlu'nun Beşkız köyünde defnedilecek.


Advertisement