İspanya Dışişleri Bakanı Margallo Mısır'da - Son Dakika
Güncel

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo Mısır'da

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo Mısır\'da

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suriye konusunda ortak bir karar tasarısı hazırlamak için İspanya ve Yeni Zelanda ile görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

22.10.2016 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Suriye konusunda ortak bir karar tasarısı hazırlamak için İspanya ve Yeni Zelanda ile görüşmelerde bulunduklarını söyledi.

Şükri, resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük bir ziyaret kapsamında Mısır'a gelen İspanyalı mevkidaşı Jose Manuel Garcia-Margallo ile başkent Kahire'de bir araya geldi.

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Şükri, "Mısır, İspanya ve Yeni Zelanda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelikleri çerçevesinde, Suriye'deki insani durumu ele alan bir karar tasarısının hazırlanması üzerinde çalışıyor." dedi.

Şükri karar tasarısının "saldırıların durması ve BM öncülüğünde siyasi bir çözüme varılmasından" oluştuğunu belirtti ancak BMGK'ya ne zaman sunulacağıyla ilgili bilgi vermedi.

Margallo, bugün Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya gelmişti. Şükri'nin de hazır bulunduğu görüşmede, Suriye, Lübnan, Irak ve Lübnan'daki gelişmeler ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınmıştı.

Fransa ve İspanya tarafından hazırlanan ve Suriye'nin Halep kentinde çatışmaların durması ile askeri uçakların kent üzerinde uçuşuna son verilmesini içeren BMGK karar tasarısını Rusya 8 Ekim'de veto etmişti.

Rusya'nın hazırladığı hava saldırılarına atıfta bulunmayan ve sadece ateşkes çağrısı ile insani yardımların ulaştırılmasını talep eden karşı tasarıya ise Mısır evet oyu vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya Dışişleri Bakanı Margallo Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement