İspanya Heyeti, Muğla'da İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

İspanya Heyeti, Muğla'da İnceleme Yaptı

İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden gelen heyet Muğla'da turizm faaliyetleriyle ilgili incelemelerde bulundu.

15.09.2014 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilen, Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro) kapsamında İspanya'nın Castilla La Mancha bölgesinden Muğla'ya turizm alanında inceleme yapmak üzere heyet geldi.

"Köyceğiz Çandır Organik Köy"ü, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan İztuzu Plajı'nda inceleme yapan heyette, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres, IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yetkilileri yer aldı.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm denildiğinde akla güneş, deniz ve kum geldiğini söyledi. Muğla'da çok yaygın alternatif turizm imkanları olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Turizmin tüm çeşitlerini ilimizde görmek mümkün. Biz de ziyarete gelen heyete buradaki turizmi ve bizdeki uygulamayı göstermeye çalıştık. Bir amacımız da bizim onlarda, onların da bizden gördüğü önemli örnekler ya da eksiklikler varsa bunu tamamlamak için bir yarış içerisine girmek. Karşılıklı iş birliğini geliştirmek, ileriye dönük kardeş ülke, bölge olmaya çalışmak."

Panadero ise Muğla'daki turizm faaliyetleri hakkında bilgi almak için geldiklerini bildirdi.

Muğla'daki incelemelerine devam edeceklerini ifade eden Panadero "İnceleme yaptığımız yerler çok güzel. Avrupa Birliği topluluğu adına da ileriye dönük projeler üretmek üzere buradayız. Buradan pozitif ayrılıyoruz" dedi.

Çalışmaları çok beğendiklerini dile getiren Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres ise misafirperverlikten memnun kaldıklarını dile getirerek, teşekkür etti.

Muğla'nın ilçelerinde inceleme yapacak heyetin çalışmaları 17 Eylül'de tamamlanacak.

Projede yer alan Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Muğla ile İspanya'nın Castilla La Mancha Bölgesinin eşleştiği, eşleşme sonrası 15­-21 Haziran 2014'te Muğla'dan 6 kişilik heyetin Castilla La Mancha bölgesine ilk ziyareti gerçekleştiği anımsatıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İspanya Heyeti, Muğla'da İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement