İspanya'ya Gidecek Öğrenciler ve Velileri Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

İspanya'ya Gidecek Öğrenciler ve Velileri Bilgilendirildi

İspanya\'ya Gidecek Öğrenciler ve Velileri Bilgilendirildi

Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak kabul edilen “Gelişim İçin Avrupa’da Mesleki Eğitim” başlıklı AB projesi kapsamında İspanya’ya gidecek olan muhasebe öğrencilere ve velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

25.11.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak kabul edilen "Gelişim İçin Avrupa'da Mesleki Eğitim" başlıklı AB projesi kapsamında İspanya'ya gidecek olan muhasebe öğrencilere ve velilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda Okul müdürü Selim Özyurt, Müdür Yardımcısı Ali Gökçek, Muhasebe Öğretmenleri Cemil Şimşek, Gülşen Türk ve Rehber Öğretmeni Gülay Azbent'in katılımıyla yapılan toplantıda öğrencilere ve velilerine proje hakkında bilgi verildi.

Okul müdürü Selim Özyurt, ""Gelişim İçin Avrupa'da Mesleki Eğitim" başlıklı AB projelerinin Türkiye genelinde 2015 yılında kabul edilen 209 proje arasına girdiğini, bunun da hem ilçe hem de okulları adına gurur verici olduğunu ifade etti.

Özyurt, 209 projeden Çok Programlı Anadolu Lisesi türünde 9 okulun projesi kabul edildiğini yine Türkiye genelinde bu 9 okul arasına girmenin de büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Daha sonra toplantıya katılan öğrencilere ve velilerine 8-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya'ya gidileceğini burada öğrencilerin staj faaliyetinde bulunacağını, kendi alanları ile ilgili iki işletmenin gezileceğini ve buralarda muhasebe ile ilgili uygulamalı eğitimler alacakları ve uygulanacak eğitim programları ile ilgili detaylı bilgiler muhasebe öğretmenleri tarafından katılımcılara anlatıldı.

Müdür Yardımcısı Ali Gökçek, yurt dışına çıkıştan tekrar eve gelene kadar bütün masrafların proje aracılığıyla karşılanacağını bu nedenle öğrencilerin ve velilerin herhangi bir masrafa girmeyeceğini ifade etti.

İspanya'nın coğrafi ve kültürel yapısının da anlatıldığı toplantıda Selim Özyurt, "İspanya aynen ülkemiz gibi Mayıs aylarında ılıman bir havaya sahiptir. Bu nedenle rahat bir ortamda faaliyetlerin geçeceğini umuyorum. Ayrıca her öğrenci için Euro hesabı açılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra 18 yaşından gün almamış öğrenciler için de noter onaylı veli muvafakat namesinin de alınması gerek. Bu arada nüfus cüzdanlarında TC numarası yazmayan veya resim olmayan varsa bunların bir an önce değiştirilmesi lazım. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Toplantı sonunda veliler proje hakkında ve yurt dışına çıkış ve orada yapılacak faaliyetler ile ilgili sorularına cevaplar verilerek tereddütleri giderilmeye çalışıldı.(MA-EFE - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İspanya'ya Gidecek Öğrenciler ve Velileri Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement