İspanyol Basını Oblak'ı Kahraman İlan Etti - Son Dakika
Spor

İspanyol Basını Oblak'ı Kahraman İlan Etti

İspanyol Basını Oblak\'ı Kahraman İlan Etti

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında 0-0 biten Madrid derbisinde önemli kurtarışlar yapan Atletico Madrid kalecisi Jan Oblak, İspanyol basını tarafından kahraman ilan edildi.

15.04.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marca gazetesi "Oblak duvarı" ifadesini manşetine taşıdı. Gazete iç sayfasında "Kurşun geçirmez Oblak" başlığı altında verdiği maç haberinde ise "Atletico'nun kalecisi büyük bir ilk yarı çıkaran Real Madrid'i kurtatışlarıyla etkisiz hale getirdi. Sezon başında çok eleştirilere maruz kalan Oblak, Real Madrid karşısındaki kurtarışlarıyla Atletico için doğru transfer olduğunu kanıtladı. Atletico'nun kahramanı oldu" diye yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi, 3. dakikada karşı karşıya kaldığı Gareth Bale'in şutunu kurtararak "maçın kaderini değiştirdiğini" belirttiği Slovenyalı kaleci için "Yarı final şansı halen açık ise bu onun sayesinde oldu. Sahadaki en iyi futbolcuydu. Kaledeki yerini garanti eden mükemmel kurtarışlar yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

As, "Real Madrid, ilk yarıda turu garantiliyebilirdi ama Oblak 'Hayır' dedi. İlk yarıda Real Madrid'in üstünlüğünü Oblak eşitledi" ifadelerini manşetinde kullandı.

"Oblak hepsini kurtardı" başlığını atan El Pais gazetesi ise "Slovenyalı kaleci, ilk yarıdaki 6 kurtarışıyla Atletico'yu ayakta tuttu. Atletico sezon başından bu yana hiçbir maçta kalesinde bu kadar çok şut görmemişti" ifadelerini öne çıkardı.

Maç sonrası basın toplantısında konuşan Atletio Madrid teknik direktörü Diego Simeone de "Ona sahip olduğumuz için şanslıyız" diyerek Oblak'ı övmüştü.

"Arda, Marcelo'yu geçemedi"

İspanyol basını, ikinci yarıdaki futbolundan dolayı Arda Turan'ı da Atletico'nun en iyilerinden biri olarak gösterdi.

Marca, "Arda'nın ilk yarı kendisinden daha üstün olan Marcelo'yu geçemediğini" yazarken, teknik direktör Simeone'nin değişikliğiyle Türk futbolcunun ikinci yarı daha faydalı olduğunu savundu. El Mundo Deportivo da "Atletico'nun en iyi dakikaları Arda'nın ayaklarından geçti. Türk futbolcu oynadığında Atletico da oynuyor" diye yazdı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor İspanyol Basını Oblak'ı Kahraman İlan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement