İspanyol Köylüleri Bira Patronu Değil Medya Zengin Etti - Son Dakika
Ekonomi

İspanyol Köylüleri Bira Patronu Değil Medya Zengin Etti

Dünyaca ünlü Corona biralarının sahibi İspanyol milyarder Antonio Fernandez Rodriguez'in ölümünün ardından servetini hemşehrilerine bağışladığı haberi yalanlandı.

28.11.2016 11:29  Güncelleme: 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meksika'ya göç eden bir İspanyol olan Fernandez'in kurduğu Fundación Cerezales Antonino y Cinia kültür ve sanat merkezinden yapılan açıklamada, ağustos ayında 99 yaşındayken hayatını kaybeden iş adamının mirasını Cerezales del Condado köyü sakinlerine bıraktığı iddialarının kesinlikle gerçekdışı olduğu belirtildi.

'MİRASTAN KİMİN PAY ALDIĞINI BİLMİYORUZ AMA KESİNLİKLE HEMŞEHRİLERİ DEĞİL'

Mashable'a konuşan kültürün iletişim direktörü Lucia Alajos, "Mirasında köylülerine para bırakmadığını teyit edebilirim." dedi. Rodriguez'in vasiyetinin geçen hafta açıldığını ifade eden Alajos, "Kimin mirastan para alacağını tam olarak bilmiyoruz ama kesinlikle komşuları ve hemşehrileri değil." diye konuştu. Alajos, yerel medya kaynak gösterilerek yayınlanan haberlerin Rodriguez'in akrabalarına bıraktığı 200 milyon euroluk mirasla ilgili bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceğini kaydetti.

KÖYLÜLER YİNE DE MUTLU

İş adamının ölümünün ardından büyük üzüntü yaşayan kasaba sakinleri, miras haberlerinin gerçek dışı çıkmasının ardından hayatlarında hiçbir şey değişmediğini belirtti. Guardian'a konuşan kasabanın tek barının sahibi Maximino Sanchez, "Hemşehrilerine büyük miktarda para kaldı mı? Hayır ama yine de hepiniz onun dünyanın dört bir yanında ve burada yaptıklarından büyük mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Rodriguez'in doğum yeri olan İspanya'nın Cerezales del Condado köyünde yaşayan 80 kişiye, milyoner işadamının ölümünün ardından 2.49 milyon dolarlık miras kaldığı iddia edilmişti.

İspanyol Köylüleri Bira Patronu Değil Medya Zengin Etti

Son Dakika Ekonomi İspanyol Köylüleri Bira Patronu Değil Medya Zengin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement