İspark'tan Gönüllü İlk Yardım Ordusu - Son Dakika
Güncel

İspark'tan Gönüllü İlk Yardım Ordusu

İspark\'tan Gönüllü İlk Yardım Ordusu

İSPARK, personelinin ilk yardım eğitimi alarak kaza yapan vatandaşlara yardımda bulunabilmesi için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile protokol imzaladı.

10.04.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSPARK, personelinin ilk yardım eğitimi alarak kaza yapan vatandaşlara yardımda bulunabilmesi için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile protokol imzaladı. İSPARK sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı çalışmayla vatandaşlara yaklaşık 10 bin adet boyunluk ve ilk yardım malzemesi dağıttı.

Günde 200 bin kişiye hizmet veren İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş. (İSPARK) sosyal sorumluluk projesi kapsamında meydana gelebilecek kazalara karşı uzun süreli sakatlıkların önüne geçmek için çalışma başlattı. Otoparklara araçlarını park eden vatandaşlara ilk yardımının önemi anlatan İSPARK personelleri, sürücülere 10 bin adet boyunluk ve ilk yardım malzemesi dağıtmaya başladı.

Sosyal sorumluluk çalışması kapsamında İSPARK bünyesinde çalışan yaklaşık 2 bin 700 personelin ilk yardım eğitim alarak vatandaşların sakat kalmasına neden olan bilinçsiz ilk yardımın önüne geçebilmek için Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile dernek binasında protokol imzalandı. Yapılan anlaşma ile Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğinde bulunan salonda engelli vatandaşlar tarafından bir yıl boyunca verilecek olan ilk yardım dersi ile İSPARK personelleri kaza anında vatandaşların bilinçsiz ilk yardım yapmasını engellemeye çalışacak.

"2 BİN 700 PERSONELİMİZİ OMURİLİK FELCİYLE İLGİLİ İLK YARDIM EĞİTİMİNİ ALACAKLAR"

Düzenlenen protokol imza törenine katılan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Bugün oldukça sevinçliyiz. Şimdi Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte sosyal sorumluluk projelerinden birisine daha imza atıyoruz. Personellerimize omurilik feci hakkında bir eğitim yapılacak. Bununla ilgili bir anlaşma yapıldı ve imzalar atıldı. İSPARK 2015 yılını sorumluluk projelerine ayırdı. Bunlardan bir tanesinde de Omurilik Felçlileri Derneği ile ilgili ne yapabiliriz diye düşündük ve düşüncelerimizi sayın başkanla paylaştık. Yaptığımız konuşma sonrası ilk olarak 2 bin 700 İSPARK çalışanımız buraya gelip omurilik felcini engellemeyle ilgili olarak ilk yardım eğitimi alacaklar ve olası bir durumda vatandaşların yardımına koşacaklar" dedi.

"BOYNA TAKILACAK BİR BOYUNLUKLA BİRİNİN HAYATINI KURTARABİLİRSİNİZ"

Kaza anında insanların bilinçsizce yardım etmeye çalıştıklarını dile getiren Çevik, "İnsanlar bir trafik kazasında veya denizde balıklama atlama sonucu veya herhangi bir kaza sonucu omurilikte bir kırılma olabiliyor. İnsanlar iyilik yapmak için gördüğümüz gibi kaza yapmış aracın penceresinden insanları kurtarmaya çalışıyorlar. Tabi bu olayı insanlar kötülüğüne yapmıyor ama bilinçsizce yapmamız o insanları çok daha kötü duruma soktuğumuzun ifadesi bu durumlar. Dolayısıyla yeni bir kampanya başlattık yine başkanımızla birlikte halkımıza boyunluk dağıtıyoruz. Bunun amacı ise şu, ilk yardım noktasında boyna sarılacak bir boyunlukla bir hayatı kurtarabilirsiniz diyoruz" diye konuştu.

"BOYUNLUKLA İNSANLARI FELÇ OLMAKTAN KURTARABİLİRSİNİZ"

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, "2015 yılının başında İSPARK müdürleriyle bir araya geldiğimiz zaman öncelikle duyarlı hareket edip bu sorunları ortadan kaldırmak için harekete geçtiler. Sonra da bize dediler ki 2015 yılı İSPARK'ın sosyal hizmet yılı olacak. Bizde onlarla projelerimizi paylaştık. Engelli arkadaşlarımızın yapmış olduğu üretimlerle ve bunların arasında en önemlisi olana koruyucu boyunluk olduğunu belirledik. Çünkü, dışarıdan omurga kırıkları belli olmuyor. Hazır olarak yanınızda bir boyunluk bulunursa bir hayat kurtarabilirsiniz, ya da kaza yapmış bir kişiyi felç olmaktan kurtarabilirsiniz. İSPARK bu konuda çok büyük duyarlılık gösterdi. Buraya gelen 2 bin 700 personeli ile birlikte bilgi alışverişi ile eğitimlerini sağlayıp koruyucu boyunlukları onlara verilmek suretiyle harekete geçtiler. Üretimimiz bitti ve bizler de bu gün onları yerlerine teslim ettik" şeklinde konuştu.

İSPARK otoparkına aracını park eden Yusuf Güler isimli vatandaş, "İSPARK'ın bu konuda başlatmış olduğu kampanyayı çok olumlu buluyorum ve destekliyorum. Vatandaş için olumlu olan her şeyi ben destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nde imzalanan protokol anlaşmasıyla İSPARK personeli, ilk yardım konusunda dersler almaya ve çalışma alanları olan otoparklarda boyunlukları dağıtmaya başladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İspark'tan Gönüllü İlk Yardım Ordusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement