İspark'tan Park Sorununa Teknolojik Çözüm - Son Dakika
Güncel

İspark'tan Park Sorununa Teknolojik Çözüm

İspark\'tan Park Sorununa Teknolojik Çözüm

İSPARK İstanbul’un park sorununu teknolojik otoparklarla çözecek.

11.02.2015 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSPARK İstanbul'un park sorununu teknolojik otoparklarla çözecek. Yarı otomatik, mekanik ve dönme dolap otopark sistemleri ile 4 araçlık alana 24 araç park edecek.

Günlük araç girişleri ve parklanma verilerini inceleyerek otoparkların yetersiz olduğu bölgeleri tespit eden İSPARK yetkilileri, çözüm için harekete geçti. İSPARK tarafından hayata geçirilen proje sayesinde, yarı otomatik, mekanik ve dönme dolap otopark sistemleri ile dar alanlarda otopark kapasiteleri arttırılacak. Apartpark ve yamaç park sistemlerinin de devreye alınmasıyla 2015 yılında 5 bin araçlık kapasiteye ulaşılacak. Proje ile kent genelinde araç yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda vatandaşların otopark yeri bulma sıkıntısı çözüme kavuşacak. Bu sistemle iki araçlık alana sekiz, dört araçlık alana ise 24 araç park edecek.

Artan taşıt sahipliğine bağlı olarak yaşanan otopark sıkıntısını kısa ve uzun vadeli çözümler sunduklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, "Teknolojik sistemlerle otopark kapasitemizi dar ve sıkışık alanlarda artıracağız. Günlük otopark yoğunluğunu hafifletmek sürücülere yer imkanı sağlamak amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz. Uzun vadede otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak yer altı katlı otoparkları da hizmete sunmaya devam ediyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İspark'tan Park Sorununa Teknolojik Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement