Isparta - 30 Yıllık Rüya Melikler Köprüsü'nün Yüzde 75'i Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Isparta - 30 Yıllık Rüya Melikler Köprüsü'nün Yüzde 75'i Tamamlandı

Isparta - 30 Yıllık Rüya Melikler Köprüsü\'nün Yüzde 75\'i Tamamlandı

30 yıllık rüya Melikler Köprüsü'nün yüzde 75'i tamamlandı Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ni Antalya Dereboğazı yoluna bağlayacak olan 380 metre uzunluğundaki Melikler Köprüsü'nün yüzde 75'i tamamlandı.

18.02.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 yıllık rüya Melikler Köprüsü'nün yüzde 75'i tamamlandı

Isparta'nın Sütçüler İlçesi'ni Antalya Dereboğazı yoluna bağlayacak olan 380 metre uzunluğundaki Melikler Köprüsü'nün yüzde 75'i tamamlandı.

Sütçüler'e bağlı Yazılı Kanyon bölgesindeki Çandır, Melihler, Şehler ve çevresindeki yerleşim yerlerini Karacaören Göleti'ni köprü ile geçip kısa yoldan Dereboğazı yoluna bağlayacak 30 yıllık hayal gerçeğe dönüşüyor. Sütçüler Kaymakamlığı tarafından 2015 baharında ihale edilen Melikler Köprüsü'nde dolgu çalışmaları tamamlandı. Köprü projesinde en önemli aşamaya gelindi. 380 metre uzunluğundaki köprüye 128 kazık çakıldı. Özel olarak üretilen kazıklar gölün altında 320 metre derinliğe kadar indirildi. Kazıkların içine 30 metreküp beton döküldü. Yüklenici firma bu çalışma için şantiyede beton santrali kurdu.

'ANTALYA 45, ISPARTA 30 DAKİKAYA DÜŞECEK'

Çandır'da alabalık üretim faaliyetlerinde bulunan Alim Can, hayalin gerçeğe dönüşmesinden çok mutlu olduklarını söyledi. Devletin bu köprünün yapımı için harcadığını 2 yılda alacağını savunan Can, "Burada maden ocakları var, balık işleme tesisleri var, turizm var. Sütçüler ve çevresi doğa harikası bir yerleşim. Günübirlik turizm faaliyetleri yoğunlukta. Ancak ulaşım bir sorun. 1 saatlik yoldan ve tehlikeli bir coğrafyadan buraya gelmek oldukça güç. Ama bu köprü yapıldıktan sonra Antalya'ya 45 dakikada, Isparta'ya 30 dakikada ulaşabileceğiz. 10 dakika sonra bu bölgeden Dereboğazı karayoluna çıkacağız" dedi.

'TURİZM CANLANACAK'

Turizm Derneği Başkanı, İl Genel Meclisi üyesi Fevzi Özdemir, köprünün Adada Antik Kenti ve Yazılı Kanyon gibi doğa harikası yerlerin bulunduğu Sütçüler'de turizme büyük katkı sağlayacağını söyledi. Köprünün Isparta ve Burdur sınırlarında inşa edildiğine dikkati çeken Özdemir, "Isparta Özel İdaresi kendi tarafından yol açımlarını tamamladı. Ancak Burdur bölgesinde henüz bir çalışma yok. Sonuçta köprü iki ili bağlıyor. Bu nedenle Burdur'un da bir an önce yol açımını yapması gerekiyor. Aksi halde proje gecikebilir" diye konuştu.

'BU KÖPRÜ RÜYAYDI'

Yazılı Kanyon Tabiat Parkı işletmecisi Bekir Acar, Melikler Köprüsü'nün bölgenin turizm, ekonomik ve tarımsal açıdan gelişmesi adına vizyon proje olduğunu kaydetti. Acar, "Projede 30 yıllık emek var. İnsanlar dernekler kurup organizasyon yaptı. Köprü artık yapılıyor. Antalya'ya çok yakın olmamıza rağmen turistleri buraya çekemiyorduk. Bu köprü turistleri getirecek. Mevcut potansiyeli 5'e katlayacak" dedi.

'YOLLAR AÇILIRSA MAYISTA BİTECEK'

Köprü inşaatı şantiye şefi Sait Eker de inşaatın yüzde 75'inin tamamlandığı vurguladı. Mayıs ayı içerisinde köprüden geçişi planladıklarını kaydeden Eker, "Yolların durumundan dolayı kirişleri getiremiyoruz. Yolların açılması gerekiyor. Bu yollar açılırsa kirişler gelecek ve inşaatın yüzde 100'ü mayısta bitmiş olacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta - 30 Yıllık Rüya Melikler Köprüsü'nün Yüzde 75'i Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement