Çobanlık Yaparken Kaza Geçirdi, İş Kadını Oldu - Son Dakika
Güncel

Çobanlık Yaparken Kaza Geçirdi, İş Kadını Oldu

Çobanlık Yaparken Kaza Geçirdi, İş Kadını Oldu

Çoban yaparken kaza geçirince iş kadını olduIsparta'nın Gönen İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasının ardından çobanlığı bırakan 38 yaşındaki Nazan Okkan, KOSGEB desteğiyle kendi tekstil atölyesini kurdu.

07.03.2016 16:01  Güncelleme: 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Gönen İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasının ardından çobanlığı bırakan 38 yaşındaki Nazan Okkan, KOSGEB desteğiyle kendi tekstil atölyesini kurdu. Geçen yıl işe başlayan ve iki işçi çalıştıran Okkan, Yılın Kadını Ödülü'ne de layık görüldü.

Gönen'e bağlı Güneykent Beldesi'nde oturan 2 çocuk annesi Nazan Okkan, yaklaşık 2 yıl önce aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yapmaya başladı. Bir süre sonra trafik kazası geçiren Nazan Okkan, belinden rahatsızlanınca işini yapamaz hale geldi. Dikiş nakış işini sevdiği için bu sektöre yönelmeye karar veren Okkan, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteklemelerinden haberdar oldu. Sonrasında KOSGEB'e başvuran Okkan, 20 günlük eğitimin ardından işyeri açmak için destek aldı. Aldığı destekle Güneykent'te atölye kuran Okkan, daha sonra işyerini Isparta merkeze taşıdı. İşini geliştirerek makinelerinin sayısını artıran Okkan, işçi de çalıştırmaya başladı ve işini daha da büyüttü.

'BİRAZ DÜŞÜNDÜM VE YAPMAYA KARAR VERDİM'

Yaklaşık 1 yıldır eşinden ayrı yaşayan Nazan Okkan, "Hayvancılık ile uğraşıyordum. Trafik kazası geçirdim. Eskisi gibi çalışamamaya başladım. Tekstil bildiğim bir iş ve bir de dikiş dikmeyi seviyordum. Açıkçası köy ortamı olunca böyle bir şeye cesaretim yoktu. Sonra KOSGEB'i duydum. Başvurdum ve şartlarını öğrendim. Biraz düşündüm ve yapmaya karar verdim. 20 günlük eğitimin ardından ilk başta köyde bu işi yapmaya başladım. Şalvar dikiyordum. Tabi ki köyde dikiş diken, alan ve satan yoktu. Herkes şehre gidip alıyordu. Daha sonra şehir merkezine geldim" diye konuştu.

'ŞİMDİ 2 İŞÇİ ÇALIŞTIRIYORUM'

İlk başlarda kadın olduğu için birçok zorlukla karşılaştığını vurgulayan Nazan Okkan, bu işe ilk olarak tek başına başladığını, sonrasında ise işçi istihdam ettiğini kaydetti. Kendini kanıtlayınca bir anda işlerinin hızlandığını aktaran Okkan, toptancılara, mağazalara, pazarcılara hatta il dışına da satış yaptığına işaret etti. Okkan, "Şimdi 2 kişi çalıştırıyorum. İş ne kadar çok olursa o kadar fazla insan çalıştırıyorum. Şimdi askeriyeye kıyafet dikiyoruz. Zaman zaman sipariş işlerde alıyoruz" dedi.

2015'TE YILIN KADINI ÖDÜLÜ ALDI

2015 yılında KOSGEB'in desteği ile kendi işyerini açarak ev hanımlarına örnek teşkil ettiği için Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'Yılın Kadını Ödülü'ne layık görülen Okkan, ödülün kendisini çok mutlu ettiğini ve daha da azimle yoluna devam ettiğini belirtti. Kadınlara hiçbir zaman yılmamaları tavsiyesinde bulunan Okkan, "Amaç varsa yılmasınlar. Azmetsinler. Yılmak bir insana göre değil. 'Mutlaka yapmalıyım' diyerek yapsınlar. İlk başta zorluklar çektim. İşinizin temizliğini gördükçe insanlar sizi kabul görüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çobanlık Yaparken Kaza Geçirdi, İş Kadını Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement