Isparta'da Bir Lisede Uyuza Rastlanılması - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Bir Lisede Uyuza Rastlanılması

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, bir lisede uyuz hastalığına rastlanılmasına ilişkin, "Bir öğrencimizde görülen uyuz tedavi edilmiş, 48 öğrencimize de koruyucu tedavi uygulanmıştır."

19.04.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, bir lisede uyuz hastalığına rastlanılmasına ilişkin, "Bir öğrencimizde görülen uyuz tedavi edilmiş, 48 öğrencimize de koruyucu tedavi uygulanmıştır. Herhangi bir salgın kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

Kişioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Senirkent ilçesindeki İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi yurdunda bir öğrenciye sağlık kuruluşunda uzman hekim tarafından scabies (uyuz) tanısı konulmasının ardından öğrencinin tedavisine başlanıldığını belirtti.

Öğrencinin, istirahat raporuna istinaden il dışındaki ailesinin yanına gönderildiğine dikkati çeken Kişioğlu, Isparta Valiliği onayı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile tedbir amaçlı 22 Nisan'a kadar okulda eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bu süreçte Isparta Valisi Memduh Oğuz'un direktifleri ve kontrolleri dahilinde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından bazı tedbirler alındığına dikkati çeken Kişioğlu, şunları kaydetti:

"Hastalığın diğer öğrenciler arasında yayılmasını önlemek amacıyla ivedi olarak yakın temaslı 48 öğrenciye losyon, krem uygulamasına başlanmıştır. Eş zamanlı olarak tüm öğrencilere ilaç ve losyon kullandırılmış, kullandıkları kişisel eşyalar yüksek ısıda yıkatılmıştır. Ayrıca okulda dezenfeksiyon işlemlerine aynı gün başlanarak tamamlanmıştır. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince görevlendirilen dermatoloji uzmanı doktorun bulunduğu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce oluşturulmuş bir ekip tarafından yapılan çalışmalarda, profilaksi öncesi yapılan tedavinin uygun bulunmuş, koruyucu amaçlı yapılan çalışmalar sayesinde hastalığın diğer öğrencilere yayılmasının önüne geçilmiştir. Bir öğrencimizde görülen uyuz tedavi edilmiş, 48 öğrencimize de koruyucu tedavi uygulanmıştır. Herhangi bir salgın kesinlikle söz konusu değildir. Yapılan çalışmalar tamamıyla koruyucu amaçlı, zamanında ve prosedüre uygun şekildedir." - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'da Bir Lisede Uyuza Rastlanılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement