Isparta'da Milletvekili Dağılımı Değişmedi - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Milletvekili Dağılımı Değişmedi

Isparta\'da Milletvekili Dağılımı Değişmedi

Isparta'da 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 4 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti kazanırken MHP ve CHP 1'er milletvekili çıkardı.

01.11.2015 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 4 milletvekilliğinden 2'sini Ak Parti kazanırken MHP ve CHP 1'er milletvekili çıkardı.

Seçim sonuçlarına göre Isparta'da Ak Parti adayları Süreyya Sadi Bilgiç ve Said Yüce, MHP adayı Nuri Okutan ile CHP adayı İrfan Bakır milletvekili seçildi. Bilgiç, mecliste 4'üncü dönem görev yapacak.

Ak Partili Süreyya Sadi Bilgiç, iktisatçı ve 54 yaşında. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici olarak çalıştı. 23, 24 ve 25'inci dönemde Isparta Milletvekili seçildi. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.

İlahiyatçı 52 yaşındaki Said Yüce, Merzifon'da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Çeşitli gazetelerde muhabirlik ve köşe yazarlığı yaptı. 1993'ten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çeşitli bakanlıklar, TBMM ve Ak Parti Genel Merkezi'nde basın müşavirliği görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babası.

MHP'den seçilen Vali Nuri Okutan, 55 yaşında ve Eğirdir doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlıklar ve sırasıyla Siirt, Sakarya ve Şanlıurfa valilikleri yaptı. 17 Ağustos 2011'de merkez valiliğine atandı. İstifa ederek 7 Haziran'da MHP'den Isparta milletvekili adayı oldu ve seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 3 çocuk babası.

CHP'den seçilen 61 yaşındaki İrfan Bakır, Yalvaç İlçesi doğumlu. Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi, Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra DSİ'de göreve başladı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı iken istifa ederek 7 Haziran'da aday oldu. Ön seçimde birinci çıktı ve 25'inci dönem milletvekili seçildi. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Milletvekili Dağılımı Değişmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement