Isparta'da Orman Yangını: 10 Hektar Alan Kül Oldu - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Orman Yangını: 10 Hektar Alan Kül Oldu

Isparta\'da Orman Yangını: 10 Hektar Alan Kül Oldu

Isparta’nın Barla köyü İlema mevkisinde saat 14.00 sıralarında başlayan ve 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangında 10 hektarlık alan kül oldu.

18.07.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Barla köyü İlema mevkisinde saat 14.00 sıralarında başlayan ve 2 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan yangında 10 hektarlık alan kül oldu. Yangının piknikçilerin yanık bıraktığı ateşten çıktığı tahmin ediliyor.

Saat 14.00 sıralarında Eğirdir Gölü kenarında piknikçilerin yanık bıraktığı küllerden çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüyerek ormanlık alana sirayet etti. Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına hemen müdahale etti. 12 orman yangın söndürme arozözü ile birlikte çeşitli belediyelerin itfaiye araçları ve ekipleri, yangını söndürmek için seferber oldu. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına vatandaşlarla birlikte yaklaşık 500 kişi müdahale etti. Yangına müdahale sırasında dumandan zehirlenen ve ayağı küçük çaplı yaralanan bir orman işçisini ise 112 ekipleri olay yerinde tedavi etti. Yangının ilk çıktığı andan itibaren olay yerinde ekipleri koordine eden Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, yangının büyüme ihtimaline karşı takviye ekip istedi. Değirmenci, Antalya ve Denizli'den de iki yangın söndürme helikopterinin talep edildiğini ve yangının çıkış noktasında 8 kilometre uzaklıkta Beydere köyü yerleşim birimine yangının sirayet etmemesi için önlem alındığını kaydetti.

Helikopter Eğirdir Gölü'nden aldığı suyu alevler üzerine bırakarak yangını büyük çapta söndürdü. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Orman Yangını: 10 Hektar Alan Kül Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement