Isparta'da Uyuz Şüphesi - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Uyuz Şüphesi

Isparta\'da Uyuz Şüphesi

Isparta'nın Senirkent ilçesi İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 48 öğrencide uyuz vakası tespit edildi.

17.04.2013 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Senirkent ilçesi İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 48 öğrencide uyuz vakası tespit edildi. Okul ve pansiyon binasında dezenfekte çalışması başlatılırken, okulda eğitim öğretime pazartesiye kadar ara verildi.

Edinilen bilgiye göre, Isparta'nın Senirkent ilçesinde pansiyonlu eğitim öğretim verilen İsmail Hakkı Örmeci Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci hafta sonu Isparta'ya geldi. Kaşınma şikayetiyle Özel Isparta Hastanesi'ne başvuran öğrencide uyuz

vakası tespit edildi. Durum hemen ilçede yetkililere bildirildi. Senirkent Devlet Hastanesi çalışma başlatarak öğrencileri kontrolden geçirdi.

48 öğrenci de aynı vakaya rastlandı.

Öğretmenlere hastalığın tedavisi için gerekli ilaçlar verilirken, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla okulda eğitim öğretime 22 Nisan Pazartesi'ye kadar ara verildi. Ayrıca tedbir amacıyla öğrencilerin bu tarihe kadar pansiyondan çıkmamalarına izin verilmemesi de kararlaştırıldı. Okul ve pansiyon binasında dezenfekte çalışmaları başlatılırken;

Vali Memduh Oğuz, ilçede durumun kontrol altında olduğunu

tedbir amaçlı olarak pazartesiye kadar eğitim öğretime ara verildiğini söyledi.

Vali Memduh Oğuz, "Halk Sağlığı Müdürlüğümüz duruma el koymuştur. Her türlü tedbir alındı. Endişelenecek bir şey yok. Dezenfekte çalışması için okulu 3 gün tatil ettik. Zaman zaman bu tür şeyler yaşanabilir. Hastalık başka yerlerden veya ziyaretçilerden gelmiş olabilir. Konuyu her yönüyle araştırıyoruz. Ancak bir çocukta net teşhis var. Diğer çocuklarda sadece kaşıntı var. Doktorlar alerjik reaksiyon olabileceğini söylüyor" diye konuştu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Uyuz Şüphesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement