Isparta'da Yangınla Mücadele - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Yangınla Mücadele

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne yangınla mücadele kapsamında 1 arazöz ile 2 yangın müdahale aracı tahsis edildiği bildirildi.

21.02.2013 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne yangınla mücadele kapsamında 1 arazöz ile 2 yangın müdahale aracı tahsis edildiği bildirildi.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde yangınla mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından alınan yangın söndürme araçlarının geçen günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı bir törenle bölge Müdürlüklerine dağıtıldığını belirtti.

Bu kapsamda Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne 1 adet arazöz ile 2 adet yangın ilk müdahale aracının teslim edildiğini vurgulayan Yorulmaz, şunları kaydetti:

"Yangın mücadele filomuza yeni dahil olan arazöz Isparta İşletme Müdürlüğü Senirkent İşletme Şefliğine, ilk müdahale araçları da Sütçüler ve Bucak İşletme Müdürlüklerine tahsis edildi. Yeni katılan araçlarla daha da güçlenen yangınla mücadele araç filomuzda toplam 55 arazöz, 17 ilk müdahale aracı, 8 su ikmal aracı, 6 dozer, 5 greyder, 2 treyler ve 1 loder bulunmaktadır. Gerek araçlarımızın gerekse tesis ve diğer ekipmanlarımızın bakım ve eksikliklerini gidererek 2013 yılı yangın sezonu hazırlıklarına başladık. Bölgemizde toplam 227 adet köye geçmiş yıllarda tahsis edilen su tankerleri de kontrol edilerek yangın sezonunda olası bir orman ya da kırsal yangına hazır hale getirilmektedir. Tüm çabamız bölgemizde çıkacak yangınlara en kısa sürede müdahale edilerek büyümeden kontrol altına almaktır. Yeni alınan araçlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'da Yangınla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement