Isparta'daki Trafik Kazası - Son Dakika
Güncel

Isparta'daki Trafik Kazası

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Koncuk: "Peş peşe yaşanan bu acılar artık yetkilileri harekete geçirmeli, iş ve işçi güvenliği noktasında alınması gereken tedbirler ivedi olarak hayata geçirilmelidir"

31.10.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Peş peşe yaşanan bu acılar artık yetkilileri harekete geçirmeli, iş ve işçi güvenliği noktasında alınması gereken tedbirler ivedi olarak hayata geçirilmelidir" ifadesini kullandı.

Koncuk, Isparta'da yaşanan elim kazaya ilişkin yayımladığı başsağlığı mesajında, milletçe son günlerde yaşanılan acı ve felaketlerin ardından sabah saatlerinde gelen üzücü haberle yüreklerinin burkulduğunu belirtti.

Elma bahçesinde çalışmak üzere işçilerin Isparta'nın Yalvaç ilçesinden Gelendost ilçesine götüren bir midibüsün kaza yapması sonucu 17 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 30 vatandaşın da yaralandığını bildiren Koncuk, "Kazanın oluş nedenine ilişkin yapılan açıklamalar bize bir kez daha iş ve işçi güvenliğinin hiçe sayıldığını göstermiştir. Daha Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden faciasının acısı ve şokunu üzerimizden atamadan bu elim kazanın yaşanması bizleri daha da yaralamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, şunları kaydetti:

"Peş peşe yaşanan bu acılar artık yetkilileri harekete geçirmeli, iş ve işçi güvenliği noktasında alınması gereken tedbirler ivedi olarak hayata geçirilmelidir. Taşeronlaşmanın alabildiğine çoğaldığı, insan hayatlarının köleleştirildiği bir düzene karşı koymak ve bu acıların minimum seviyeye düşürülmesi yönünde çaba sarf etmek artık her bireyin ve her sivil toplum kuruluşunun en öncelikli meselesi olmalıdır. Isparta'da yaşanan bu elim kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyor, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Isparta'daki Trafik Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement