Isparta Demirel? İn Mezar Yeri Kazıldı - Son Dakika
Güncel

Isparta Demirel? İn Mezar Yeri Kazıldı

Isparta Demirel? İn Mezar Yeri Kazıldı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cumartesi günün memleketi İslamköy'de defnedileceği Çalca Tepe'de mezar yeri kazıldı.

18.06.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cumartesi günün memleketi İslamköy'de defnedileceği Çalca Tepe'de mezar yeri kazıldı. Cumartesi günü düzenlenecek törenle 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i sonsuzluğa uğurlamaya hazırlanan memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de tüm hazırlıklar olanca hızıyla devam ediyor. Isparta Valisi Vahdettin Özkan da sabah saatlerinde, İslamköy'e gelerek hazırlıkları yerinde inceledi. İncelemenin ardından tüm birimlerle değerlendirme toplantısı yapan Vali Özkan, 'Ankara'daki törenden sonra burada alınacak tedbirler noktasında bütün birimler olarak çalışıyoruz. İslamköy'de defnedilmesiyle ilgili ailenin talepleri doğrultusunda her kuruma ne düşüyorsa onları yapıyoruz" dedi. Demirel'in cumartesi öğle namazını müteakip Çalca Tepe'ye defnedileceğini kaydeden Özkan, 'Sayın Cumhurbaşkanımız hem memleketin dört bir yanından hem kendi köyünden hem de dışından gelen misafirle uğurlanacak. Hal böyle olunca trafiğin akışına kadar tüm tedbirlerin alınması lazım" diye konuştu. Vali Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İslamköy'deki törene katılıp katılmayacakları konusunda kendilerine ulaşan bilgi olmadığını söyledi.Demirel için Ankara'da düzenlenecek devlet töreninin ardından naaşı memleketi Isparta'ya gelecek. Süleyman Demirel Havalimanı'na inecek cenaze yine Demirel'in ismini taşıyan bulvardan geçerek memleketi İslamköy'e getirilecek. Vali Özkan, Demirel'in naaşının Isparta'ya gelmesinin ardından ailenin talebi olursa adını taşıyan üniversitede bir tören ve 'şehre elveda' anlamında bir kente uğramasının da gündemde olduğunu belirtti. Memleketi İslamköy'de Demirel'in Cumartesi günü Demirel Külliyesi'nin bahçesinde bulunan Şehriban Hatun Camii'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Demirel, kendi cenaze namazının kılınacağı alana en son eşi Nazmiye Demirel, 27 Mayıs 2013 günü vefat ettiğinde girmişti. Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşını sonsuzluğa uğurlarken, doktorunun tüm uyarısına rağmen, yürüyerek geldiği avluda yine ayakta eşinin cenaze namazını kılmıştı. Demirel, o gün avluya kendi için getirilen tekerlekli sandalyeyi eliyle işaret ederek geri göndermişti. Cenaze namazının ardından saat 14.30'de definin gerçekleşeceği Çalca Tepe'ye hareket edilecek. Anıtkabir'den sonra Türkiye'nin en büyük anıt mezarının bulunacağı Çalça Tepe 2003 yılında anıt mezar yeri olarak kararlaştırıldı ve 2004 yılında çalışmalara başlandı. 650 hektar genişliğindeki Çalca Tepe, hem İslamköy hem de Isparta'yı tepeden gören bir konumda bulunuyor. Çalışmalar başladığında kıraç bir tepe olan tepe, çalışmaların ardından sedir ve çam ağaçlarıyla yeşil bir alan haline getirildi.

Cumartesi gününe hazırlanan İslamköy'de Çalca Tepe'de ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Eskiden küçük bir stabilize yoldan çıkılan tepeye iş makinelerinin yardımıyla yeni yollar açıldı. Çalca Tepe'de Demirel'in defnedileceği alan da kazılıp, hazırlandı. İçi briketlerle desteklenen mezar alanın etrafına da mıcır dökülürken, yeri gösteren Demirel heykeli de kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Demirel? İn Mezar Yeri Kazıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement