Isparta Külliye'ye Özel Sipariş Halı Üretti - Son Dakika
Güncel

Isparta Külliye'ye Özel Sipariş Halı Üretti

Isparta Külliye\'ye Özel Sipariş Halı Üretti

Külliye'ye özel sipariş halı ürettiIsparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki halı fabrikasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yabancı devlet adamlarının karşılandığı salonun koridoruna serilmek için özel olarak sipariş edilen 16 metrekarelik halı üretildi.

18.08.2016 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Külliye'ye özel sipariş halı üretti

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki halı fabrikasında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin yabancı devlet adamlarının karşılandığı salonun koridoruna serilmek için özel olarak sipariş edilen 16 metrekarelik halı üretildi.

İzmir'de bir süredir baba mesleği halıcılığı sürdüren işadamı Mehmet Üçkardeş, geçen yıl Yalvaç Belediyesi'ne ait bir işyerini kiralayarak iplik fabrikası kurdu. İşadamı Üçkardeş, İzmir'deki fabrikanın yanında Yalvaç'ta da halı üretimi yapmaya karar verdi. Yerleştirilen makine ve teçhizatla Yalvaç'taki fabrikada geçen ay itibariyle halı üretimine başlandı. Tunus, Katar, Suudi Arabistan ve ABD gibi ülkelere halı ihracatının yanında Türk Hava Yolları ile büyük camiler için halı üretimi yapan firma, Çankaya ve Tarabya köşklerinin halılarını da imal etti. Firma son olarak Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne özel halı ürettti. Sipariş üzerine külliyede yabancı devlet adamlarının karşılandığı salona serilmek amacıyla üretilen halı teslim edildi.

16 METREKARELİK ÖZEL HALI

Fabrikanın Üretim Müdürü Yusuf Özmen, koyun yünü olarak aldıkları hammaddeyi onlarca işlemden geçirdikten sonra iplik haline getirip renklendirdiklerini ardından 'handtuft' ve 'aksimistır' denilen tekniklerle robotlarla dokuduklarını anlattı. Külliye için sipariş edilen halının turkuaz renginde, kenarları kahverengi çerçeveli olduğunu aktaran Özmen, 2.15 metre en, 7.50 metre uzunluğunda toplam 16 metrekarelik halının 2 haftalık çalışmanın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne teslim edildiğini kaydetti.

SAF İPEKTEN DE HALI DOKUNUYOR

Birçok Avrupa ve Asya ülkesinde devlet saraylarına halı imal ettiklerini vurgulayan Özmen, müşterinin istediği hangi motif olursa olsun yapabildiklerini söyledi. Fabrikada yüzde 100 yün halının yanında saf ipekten de halı dokuduklarını vurgulayan Üretim Müdürü Yusuf Özmen, bu halıların metrekare birim fiyatlarının 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar değiştiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Külliye'ye Özel Sipariş Halı Üretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement