Isparta'nın Yeni Markası Lavanta - Son Dakika
Yerel

Isparta'nın Yeni Markası Lavanta

Isparta\'nın Yeni Markası Lavanta

Bir dekar lavanta bahçesinden 100 kilograma yakın kuru çiçek elde edilirken 60-70 kilogram lavanta çiçeğinden 1 kg yağ üretilebiliyor.

07.08.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir dekar lavanta bahçesinden 100 kilograma yakın kuru çiçek elde edilirken 60-70 kilogram lavanta çiçeğinden 1 kg yağ üretilebiliyor. Kuyucak Köyün de yetişen Lavanta Türkiye üretiminin yüzde 80'inin oluşturuyor. Bu yıl 280 ton lavanta çiçeği rekoltesi bekleniyor. Isparta Valiliği ve Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği bir etkinlik ile lavanta bitkisinin farkındalığının artırılması için "Tarla Günü" düzenlendi. Vali Yardımcısı Taceddin Özeren, Kuyucak köyünde yetiştirilen lavantanın hem turizm yönü ile hem de ilimizin ekonomiye katkısı ile önemsenecek üzerinde durulacak bir ürün haline geldiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen de " Lavanta, balından kozmetiğine kadar bir çok alanda kullanılıyor. Bakanlığımız İyi Tarım Uygulamaları kapsamında da dekara 100 TL destek vererek üreticimizin yanındadır" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara lavanta bitkisi hakkında bilgi verildi. Lavanta bitkisinin hasadı uygulamalı olarak gösterildi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'nın Yeni Markası Lavanta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement