Isparta Öğrenciye Kapı Kolu ve Silgi Fırlatan Öğretmene Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Isparta Öğrenciye Kapı Kolu ve Silgi Fırlatan Öğretmene Suç Duyurusu

Isparta Öğrenciye Kapı Kolu ve Silgi Fırlatan Öğretmene Suç Duyurusu

Öğrenciye kapı kolu ve silgi fırlatan öğretmene suç duyurusuISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde 8 öğrenci velisi, ortaokulda eğitim gören çocuklarına kapı kolu, silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlattığı iddiasıyla fen bilgisi öğretmeni hakkında savcılığa suç...

05.11.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciye kapı kolu ve silgi fırlatan öğretmene suç duyurusu

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde 8 öğrenci velisi, ortaokulda eğitim gören çocuklarına kapı kolu, silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlattığı iddiasıyla fen bilgisi öğretmeni hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakkında idari soruşturma başlatılan öğretmenin okuldaki görevlendirmesi iptal edildi.

Keçiborlu İMKB Ortaokulu'nda görevli fen bilgisi öğretmeni M.E., iddiaya göre çeşitli zamanlarda öğrencilere silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimler fırlatarak şiddet uyguladı. Son olarak M.E., 5-B sınıfı öğrencilerinden B. Erdoğdu'ya kapı kolu fırlattı. Kapı kolu ayağına gelen çocuk, olayı ailesinden gizledi. Ancak diğer öğrenciler durumu anlattı. Bunun üzerine anne İlknur Erdoğdu, okula gelerek müdürle görüştü. Öğretmenin pişman olduğunun anlatılması üzerine anne şikayetten vazgeçip eve döndü.

Bir süre sonra aynı öğretmen B.'ye sınıfta "Yine kapı kolu atarım eve kapı koluyla gidersin" şeklinde sözler sarf etti. Yaşanan olaydan haberdar olan anne İlknur Erdoğdu, okula giderek öğretmen M.E. ve okul müdürüyle görüştü. Erdoğdu, öğretmene, "Benim çocuğuma nasıl kapı kolu atarsın? Seni şikayet edeceğim" dedi. "Çocuklarınız durmuyor, düzgün ders işleyemiyorum, o yüzden yapıyorum" diyen M.E., velinin, 'Yaptığınız doğru mu?' diye serzenişi üzerine, "Ben yaparım, 50 küsur yıllık öğretmenim, siz beni terbiye edemezsiniz bu yaştan sonra" şeklinde konuştu.

VELİLERDEN SUÇ DUYURUSU

Bu olayın ardından diğer öğrenciler de aynı öğretmenin zaman zaman kendilerine de fiziksel şiddet uyguladığını aileleriyle paylaştı. Öğrenciler, M.E.'nin derste silgi ve kalorifer peteğinin plastik vanası gibi cisimleri kendilerine fırlattığını, bazen su serptiğini bazen de parmaklarını büktüğünü söyledi. Çocuklarından gelen bilgi sonrası veliler hep birlikte öğretmeni şikayet etme kararı aldı. Önceki gün Cumhuriyet Savcılığına giden 8 veli, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Öğrenciler de savcılıkta ifade verdi.

ÇOCUKLAR KORKUP BAŞKANA KAÇTI

Dün sabah okula giden öğrenciler ise fen bilgisi dersine M.E.'nin gireceğini duyunca korkarak okuldan kaçtı. Keçiborlu Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Murat Parlak'ın kızının da aralarında bulunduğu öğrenciler, belediyeye geldi. Öğrenciler Başkan Parlak'a durumu anlatırken, bir süre sonra olayı haber alan aileleri de belediyeye geldi. Başkan Parlak, Kaymakam vekili Vali Yardımcısı Fatih Aksoy'dan randevu aldı ve veliler Aksoy'a da durumu anlattı.

İDARİ SORUŞTURMA YAPILIYOR

DHA muhabirine açıklama yapan Kaymakam vekili Fatih Aksoy, öğretmenle ilgili idari soruşturma başlatıldığını açıklarken, "Çocuklar okula devam edecek" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can da öğretmen hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, okuldaki görevlendirmesinin ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce iptal edildiğini kaydetti.

Kadrosu aynı ilçede başka bir okulda bulunan ancak Keçiborlu İMKB Ortaokulu'nda fen bilgisi öğretmeni olarak görevlendirilen M.E.'nin görevlendirmesinin iptal edildiği ve diğer okula döndüğü belirtildi.

'ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİTMEK İSTEMİYOR'

Yaşanan olayı anlatan İlknur Erdoğdu, çocukların şiddete maruz kaldığını aktarırken, şöyle dedi: "Fen dersi öğretmeni çocuklarımızı hem tehditle hem de bir şeyler atarak korkutmuş. İlk olarak çocuğuma kapı kolu fırlatıyor, döküm bir maddeden. Arkadaşı savunmaya kalkınca da küre gibi bir şey fırlatıyor, başka bir çocuğun parmağını burkuyor. Daha önce başka bir çocuğumuzun boğazına yapışıyor, sarsıyor çocuğumuzu. Yani bir- iki değil bir sürü olay oldu. Çocuklarımız okula gitmek istemiyor."

'ÇOCUĞUM ÇOK ETKİLENDİ'

Ülkü Göl de "Psikolojik açıdan çocuğum çok etkilendi. Hocanın yaptığı şeyden pişmanlık duymaması ve 'Yapacağım' demeye devam etmesi bizi şikayete yönlendirdi. Çocuğumuz psikolojisini nasıl düzelteceğiz bilmiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Öğrenciye Kapı Kolu ve Silgi Fırlatan Öğretmene Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement