Isparta Orman Bölge Müdürü Değirmenci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Isparta Orman Bölge Müdürü Değirmenci Açıklaması

"Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde son iki yılda alım garantili fidan uygulaması ile 289 üreticiye 2 milyon 300 bin adet fidan üretimi yaptırılarak 2,7 milyon lira gelir sağlandı"

20.09.2014 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde son iki yılda alım garantili fidan uygulaması ile 289 üreticiye 2 milyon 300 bin adet fidan üretimi yaptırılarak 2,7 milyon lira gelir sağlandığını bildirdi.

Değirmenci, yaptığı yazılı açıklamada, fidanların üretiminden sahada dikimine kadar bakım ve üretim çalışmalarının vatandaşlara çok büyük paralar kazandırdığını ifade etti.

Alım garantili fidanların tamamen orman köylüleri tarafından üretildiğini belirten Değirmenci, şunları kaydetti:

"Yöre halkımızın gelirini artırmak ve gelir sağlamak ayrıca nakil maliyetlerini azaltmak amacıyla ihtiyaç olan fidanlarımızın üretimini ağaçlandırma ve erozyon kontrolü uygulama proje sahalarımız mülki sınırları içinde bulunan üretici niteliğine sahip orman köylüleri, ana sözleşmesinde tarımsal faaliyet bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine yaptırıyoruz. Karşılıklı yapılan sözleşme kapsamında standartlara uygun olarak üretilen fidanları köylülerimizden dikim sezonu öncesi bedelini karşılığında teslim alıyoruz. Üretim aşamasında da teknik olarak destek sağlıyoruz. Dinar, Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde son iki yılda alım garantili fidan uygulaması ile 289 üreticiye 2 milyon 300 bin adet fidan üretimi yaptırılarak 2,7 milyon lira gelir sağlandı" - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta Orman Bölge Müdürü Değirmenci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement